Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kahden metrin etäisyys Etelä-Karjalassa on liikaa matkailu- ja ravintola-alalle – Vaatimuksesta lähtee valitus hallinto-oikeuteen

Toimitusjohtajan mukaan on kohtuutonta, että tapahtuma- ja ravintola-ala joutuu kantamaan seuraukset siitä, että jo vähäinen koronapotilaiden määrä uhkaa alueen terveydenhuoltoa.

Avi ei ole Maran mukaan perustellut, miksi kahden metrin turvaväli on välttämätön ja oikeasuhtainen hotelleissa sekä kylpylöissä järjestetyissä yleisötilaisuuksissa. Toni Forssell

Tiina Knaappila

Kahden metrin etäisyysvaatimus Etelä-Karjalan ravintoloissa on liikaa matkailu- ja ravintolapalveluiden yhdistyksen Maran mielestä.

Mara valittaa vaatimuksesta hallinto-oikeuteen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto asetti Etelä-Karjalan maakuntaan kahden metrin etäisyysvaatimuksen sisällä järjestettäviin yleisötilaisuuksiin 25. elokuuta alkaen.

Maran tiedotteen mukaan avin päätös ei ole perustuslain eikä tartuntatautilain mukainen.

Mara valittaa päätöksestä Etelä-Karjalan osuuskaupan, Holiday Club Resorts oy:n ja Scandic Hotels oy:n asiamiehenä.

– On kohtuutonta, että tapahtuma- ja ravintola-alan yrittäjät ja työntekijät joutuvat kantamaan negatiiviset seuraamukset siitä, että jo vähäinen koronapotilaiden määrä uhkaa alueen perusterveydenhuoltoa ja sairaalan toimintaa, Maran toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo tiedotteessa.

Valtioneuvosto päätti siirtää muun muassa Etelä-Karjalan ravintolat leviämisvaiheen rajoitusten piiriin torstaina.

– Nuorison mökkibileet ja juhliminen muualla kuin ravintoloissa ovat suoraa seurausta siitä, että ravintoloiden on ollut lopetettava anniskelu Etelä-Karjalassa kello 24 ja suljettava ravintolat kello 01, Lappi sanoo tiedotteessa.

Hän arvioi, että sen takia nuorison juhliminen siirtyy yhä enemmän mökkibileisiin, muihin vuokrattuihin yksityistiloihin ja julkisille paikoille, joissa ei ole minkäänlaista koronakontrollia eikä lainsäädäntöä.

Kommentoi

Mainos: Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy

Uudeksi vuodeksi uuteen kotiin?

Palvelut

Ruokapaikka