Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Tuulinen sää on pitänyt Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen kiireisenä keskiviikkona

Etelä-Karjalan pelastuslaitos on raivannut kaatuneita puita keskiviikkona. Joonas Laine

Susanna Koivisto

Etelä-Karjalassa on ollut tuulinen iltapäivä ja ilta. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että Saimaalla tuulenpuuskat ovat yltäneet liki 20 metriin sekunnissa, Lappeenrannassa mitatut tuulenpuuskat ovat olleet 14 metriä sekunnissa. Tuulinen sää jatkuu koko illan, ja yölläkin pitäisi olla tuulenpuuskia. Puuskalukemat tippuvat aamuun mennessä, jolloin puuskat ovat enää 10 metriä sekunnissa.

Tuulinen sää on pitänyt myös pelastuslaitoksen kiireisenä. Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella on ollut kello 19.30 mennessä yhteensä kuusi vahingontorjuntatehtävää, joissa on raivattu tielle kaatuneita puita. Tehtävät ovat sijoittuneet Luumäelle, Lemiin, Lappeenrantaan ja Imatralle. Etelä-Karjalan päivystävä palomestari kertoo, ettei kaatuneista puista ole aiheutunut vahinkoja kenellekään, ja että puut ovat olleet kooltaan pieniä.

Lappeenrannassa, Luumäellä ja Savitaipaleella on ollut iltapäivän ja illan aikana lyhyitä sähkökatkoksia. Puoli kahdeksaan mennessä suurin osa sähkökatkoksista on ohi, ja sähköttömiä asiakkaita on enää muutamia kymmeniä. Kuntakohtainen ajantasainen tilanne näkyy Sähkökatkokartasta.

Uutinen päivitetty 18.8. kello 19.34. Lisätty ajantasaiset tiedot vahingontorjuntatehtävien ja sähkökatkosten määrästä.

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka