Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lappeenrannassa juhlitaan 50-vuotiasta lasten liikennekaupunkia lauantaina – Tapahtumassa esiintyy ensimmäistä kertaa julkisesti Metku-kissa

Lappeenrannan liikennepuiston lauantaisessa syntymäpäiväjuhlan ohjelmasta vastaavat muun muassa tanssittavat menninkäiset, sirkuslaiset ja taikuri. Koronaviruksen leviämisvaihe ei estä tapahtuman järjestämistä.

Imatralainen Hertta Viljakainen pääsi tänä kesänä ensimmäistä kertaa Lappeenrannan liikennepuistoon. Kai Skyttä

Kaisa Juntunen

Lapset ovat voineet huristella polkuautoilla omassa liikennekaupungissaan Lappeenrannassa jo 50 vuoden ajan. Elokuussa vuonna 1971 avatun liikennekaupungin synttäreitä vietetään lastenjuhlilla tämän viikon lauantaina 21. elokuuta.

Juhlavieraille on luvassa monenlaista ohjelmaa.

Meena ja Maana Menninkäinen tanssittavat, laulattavat ja leikittävät lapsia. Taikuri Oscar El Husseini esittää temppuja ja Taidekoulu Estradin nuoret sirkusesityksiä. Lastenkulttuurikeskus Metku järjestää toiminnallisen työpajan, jossa voi suunnitella oman liikennemerkin. Metku-kissa puolestaan esiintyy julkisesti ensimmäistä kertaa juuri näissä juhlissa.

Lapset pääsevät tutustumaan poliisi- ja paloautoihin sekä niiden henkilökuntaan.

Liikennekaupungin synttärijuhlat on maksuton tapahtuma, jonka aikana myös puiston autot ovat käytettävissä kello 11–16.

Automuoti on muuttunut vuosikymmenten saatossa myös liikennepuistossa. Autoilla pääsee polkemaan myös lauantaina. Kai Skyttä

Koronavirus ei estä tapahtuman järjestämistä

Etelä-Karjalan siirtyminen koronaviruksen leviämisvaiheeseen ei estä tapahtuman järjestämistä.

– Tapahtuma-alueen koko mahdollistaa AVIn (Etelä-Suomen aluehallintoviraston) määräyksen ulkotapahtumien tosiasiallisten lähikontaktien välttämisen mahdollisuudesta, sanoo tapahtumatuottaja Karri Heino Lappeenrannan kaupungilta.

Heino jatkaa, että tapahtuma järjestetään myös Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön koronaohjeistuksen mukaisesti.

Lasten liikennekaupungin 50-vuotisjuhlat lauantaina 21.8. klo 11–14. Puisto sijaitsee Valtakadun varrella Taikinamäellä vesitornin ja Amiksen kentän välissä.

Kommentoi

Mainos: Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy

Uudeksi vuodeksi uuteen kotiin?

Palvelut

Ruokapaikka