Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sammonlahden ja Kimpisen yläkouluissa korona-altistumisia, kaksi opetusryhmää karanteeniin

Kimpisen yläkoulun altistuneiden karanteeni kestää 21. elokuuta ja Sammonlahden 23. elokuuta asti.

Sammonlahden ja Kimpisen yläkouluissa on tullut ilmi korona-altistumisia. Altistuneita on yksi opetusryhmä sekä opettajia kummallakin yläkoululla.

– Viikonlopun aikana Kimpisen yläkoulussa tuli ilmi yhden ryhmän osalta altistuminen, mukaan lukien ryhmää opettanut henkilökunta. Myös Sammonlahdessa yksi opetusryhmä ja sitä opettanut henkilökunta on altistunut, Lappeenrannan opetustoimenjohtaja Mari Routti kertoo.

Altistuneet oppilaat sekä henkilökunta on jo asetettu tai asetetaan karanteeniin. Kimpisen yläasteen karanteeni kestää 21. elokuuta ja Sammonlahden yläasteen 23. elokuuta asti.

Routin mukaan Kimpisen ja Sammonlahden yläkouluissa sekä Kimpisen lukiossa koronatartunnan saaneita on tämän hetken tiedon mukaan viisi.

– Tartunnat ovat yksittäisiä, eikä tartuntaryppäitä ole. Karanteeniin on asetettu iso joukko oppilaita ja opiskelijoita. Erityisesti Kimpisen lukiossa Eksote on määrännyt karanteeniin hyvin alhaisella kynnyksellä opiskelijoita, jotta varmasti kaikki altistuneet olisivat karanteenin piirissä.

Yläasteiden osalta Routin mukaan periaatteena on se, että karanteeniin määrätyt oppilaat saavat etäopetusta, mikäli se on vain käytännössä mahdollista toteuttaa.

– Lisäksi näillä oppilailla on oikeus noutoruokaan. Karanteenissa olevat eivät tietenkään voi sitä noutaa, mutta perheen tulisi jollain tavalla organisoida noutoruoan hakeminen, Routti sanoo.

"Jos siirryttäisiin leviämisvaiheeseen, käytänteet arvioitaisiin uudelleen"

Lappeenrannan kouluissa opetusjärjestelyt on hoidettu tällä hetkellä koronaepidemian kiihtymisvaiheen vaatiman tarpeen mukaisesti ja niistä on sovittu tartuntatautilääkäreiden kanssa.

Alakouluissa poiketaan normaalista esimerkiksi siinä, että opetusryhmiä tulee pyrkiä pitämään sisätiloissa erillään aina kun se on mahdollista. Routin mukaan näin on myös pystytty toimimaan.

– Haaste, mikä syntyy, on se, että koulut eivät voi toteuttaa yhteisopettajuutta, missä vaikka kaksi rinnakkaisluokan opettajaa jakavat ryhmiä oppilaiden opiskeluedellytysten mukaisesti. Se on nyt jäykempää, kun pitää pysyä oman ryhmän kanssa.

Yläkouluissa ja lukioissa lukuvuosi on taas pystytty aloittamaan melko normaalisti. Kurssimuotoisessa lukiossa opetusryhmien koostumus vaihtelee ja yläkoulussakin on paljon valinnaisaineita, joissa ei välttämättä olla alakoulujen tavoin oman luokan kesken.

– Jos siirryttäisiin leviämisvaiheeseen, käytänteet tulisivat uudelleen arvioitaviksi, Routti toteaa.

Viime keväänä leviämisvaiheen aikana Lappeenrannassa yläkouluissakin piti pysyä samoissa opetusryhmissä, mikä aiheutti haasteita juuri valinnaisaineiden opetuksen toteuttamisessa. Alakoulujen puolella esimerkiksi vapaaehtoisten vieraiden kielien opiskelu piti hoitaa joidenkin oppilaiden osalta etäyhteyksien avulla, eivätkä he siirtyneet omalta koulultaan toiselle koululle oppituntien ajaksi.

Etelä-Karjalan alueellinen tilannekuvaryhmä kokoontuu tiistaina päivittämään maakunnan tautitilannetta, eikä Routti lähde ennen sitä arvioimaan joudutaanko Lappeenrannan kouluissa tiukentamaan keinoja tartuntojen välttämiseksi.

Routin mukaan ei ole myöskään olemassa mitään tiettyä listaa siitä, mitä ensiksi mahdollisesti kiristettäisiin.

– Konsultoimme tartuntatautilääkäreitä ja käymme läpi käytänteet, joita on kenties muutettava.

Juttua muokattu 16.8.2021 kello 12.34: Korjattu Sammonlahden yläasteen karanteenin päättymispäiväksi 23. elokuuta.

Juttua muokattu 16.8.2021 kello 13.22: Korjattu Kimpisen yläasteen karanteenin päättymispäiväksi 21. elokuuta