Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Imatran rokotustilaisuus venyi ylitöiksi, kun paikalle saapui yli 600 ihmistä – Paikalle haettiin lisää rokotteita, sillä halukkaita ei haluttu käännyttää rokotuspisteeltä

Torigalleriassa rokotettiin tiistaina kaikkiaan noin 660 ihmistä, joista ilman ajanvarausta tulleiden osuus oli noin 480.

Tiistaina Imatran Torigalleriassa rokotettiin noin 660 ihmistä. Santeri Tynkkynen

Joonas Laine

Koronarokotusvastaanotto ilman ajanvarausta oli Imatralla jymymenestys. Torigalleriassa rokotettiin tiistaina kaikkiaan noin 660 ihmistä, joista ilman ajanvarausta tulleiden osuus oli noin 480.

Ilman ajanvarausta kakkosrokotettaan kävi aikaistamassa noin 340 ihmistä ja ykkösrokotteen otti ilman aikaa noin 140.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto on eteläkarjalaisten rokoteinnostuksesta mielissään.

– Vastaanotto meni Imatralla kaikin puolin tosi hyvin ja ihmiset olivat tosi tyytyväisiä.

Rokoteannoksia varattiin Imatralle vajaat 500 rokotetta ja niitä suunniteltiin annettavan puoli viiteen asti iltapäivällä. Rokotusjono kiemurteli kuitenkin vielä neljän aikoihinkin Imatrankosken torilla 40–50 ihmisen vahvuisena, ja suunnitelmat menivät suuren suosion myötä uusiksi.

– Rokotteita haettiin lisää, kun huomattiin, että kysyntä onkin suurempaa. Tehtiin myös nopeasti päätös siitä, että työaikaa jatketaan kello 18:aan saakka, Kuitto kertoo.

– Ylityöt oli tietoinen valinta, sillä ei haluttu katkaista jonoa ja ikään kuin käännyttää ihmisiä takaisin. Rokotettavia myös metsästettiin ja pyydettiin rokotettavaksi, että nyt se olisi mahdollista.

Rokotteita otettiin innolla myös viime viikon torstaina Lappeenrannassa, jolloin ilman ajanvarausta rokotettavaksi saapui yli 800 ihmistä.

Kuiton mukaan ilman ajanvarausta tapahtuvia rokotusvastaanottoja järjestettäneen jatkossakin.

– Jollakin tavalla kyllä. Niistä tiedotetaan sitten erikseen. Herkällä korvalla kuunnellaan kansalaisten tarpeita.

Kuitto muistuttaa lisäksi, että Isossa-Kristiinassa Lappeenrannassa ensimmäisen rokotteen voi käydä hakemassa arkisin ilman ajanvarausta. Kakkosrokotuksenkin voi saada joskus ilman ajanvarausta, mutta niitä pyritään antamaan pääsääntöisesti ajan varanneille.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka