Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kiinnostaako työ UPM:n biojalostamolla? Lappeenrannassa tarjolla enemmän oppisopimuspaikkoja kuin koskaan aiemmin, taustalla uuden biojalostamon työvoiman tarve

UPM hakee neljään eri oppisopimusohjelmaansa yhteensä noin 30 koulutettavaa.

UPM Kaukas hakee biojalostamolleen Lappeenrannassa noin kymmentä henkilöä oppisopimuskoulutukseen. Oppisopimuskoulutettavia haetaan myös sellutehtaille Kaukaalle, Kymille sekä Pietarsaareen. Kai Skyttä

Joonas Laine

Metsäteollisuusyhtiö UPM:n oppisopimuskoulutukseen haku aukesi maanantaina, ja Lappeenrannassa on nyt tarjolla enemmän paikkoja kuin koskaan aiemmin.

Neljään eri koulutusohjelmaan otetaan yhteensä noin 30 henkilöä. Sellutehtaille Lappeenrannan Kaukaalle sekä Kouvolan Kymille ja Pietarsaareen avoinna on noin 20 paikkaa, minkä lisäksi Lappeenrannan biojalostamolle on haettavana noin kymmenen paikkaa.

UPM:n viestinnästä kerrotaan Etelä-Saimaalle, että Lappeenrannan biojalostamolle järjestetään tämän mittakaavan haku ensimmäistä kertaa. Taustalla on varautuminen työvoimatarpeeseen UPM:n suunnitteilla olevan uuden biojalostamon myötä. Vielä päättämättä olevasta sijaintipaikasta kilpailevat Kotka ja Alankomaiden Rotterdam.

Koulutettavia henkilöitä haetaan sellun tuotannon, biojalostamon tuotannon, biojalostamon mekaanisen kunnossapidon sekä biojalostamon sähkö- ja automaatioalan oppisopimusohjelmiin. Koulutukset kestävät kaksi vuotta.

UPM:n tavoitteena on työllistää kaikki koulutettavat koulutuksen jälkeen. Oppisopimusohjelman aikana työntekijät ovat palkallisessa työsuhteessa ja he ovat osa työyhteisöä. Lisäksi henkilöt voivat hakea avautuvia tehtäviä jo oppisopimuksen aikana.

Lopullista hakijamäärää koulutusohjelmiin on vielä vaikea arvioida, mutta UPM:n mukaan jo ensimmäisen vuorokauden aikana haku on herättänyt paljon mielenkiintoa.

Haku oppisopimuskoulutuksiin päättyy 6. syyskuuta, ja hakutulokset julkaistaan tämän vuoden puolella. Koulutukset alkavat tammikuussa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka