Yli 80 vuotta vanhasta vehkataipalelaisesta puusta syntyi valaisimia – Antti Niemisen ja Samuli Poutasen veistokset ovat esillä Lappeenrannassa Täky galleriassa elokuun ajan

Satamatien Täky-galleriassa voi ihailla, kuinka lappeenrantalainen ja taipalsaarelainen taiteilija loivat Vehkataipaleen kanavan pohjassa yli 80-vuotta lojuneille lehtikuusitukeille uuden elämän.

Täky-galleriassa on avautunut Luonnon valoa –  veistoksellisia valaisimia -näyttely. Näyttely esittelee taipalsaarelaisen taideseppä ja kuvanveistäjä Antti Niemisen ja lappeenrantalaisen kuvanveistäjä, rakennusrestauroija ja muusikko Samuli Poutasen luomia veistoksellisia valaisimia, joiden ydinmateriaalina on käytetty vedessä pitkään lojuneita tukkeja.

Kaksikon valaisintekoprosessi alkoi siitä, kun UPM Kaukas lahjoitti heille Vehkataipaleen kanavan pohjasta nostettuja, yli 80-vuotta vanhoja lehtikuusitukkeja. Kyseiset tukit olivat vuosina 1934 –1936 rakennetun kanavan alkuperäisiä pohjarakenteita, jotka oli poistettu sieltä kanavaremontin yhteydessä.

– Virtaavan veden muokkaama puu osoittautui erinomaiseksi veistomateriaaliksi, jonka pinnalla valo elää poikkeuksellisen kauniisti, kuvailee tukkipuiden luonnetta Antti Nieminen Täky-gallerian tiedotteessa.

Niemisen mukaan vaikka teokset ovat abstrakteja, niissä voi nähdä viitteitä Saimaan järviluontoon, veden kiertokulkuun ja ajan sekä avaruuden piirileikkiin.

Teokset ovat uniikkeja taideteoksia, mutta ne toimivat myös sisustusvalaisimina.

Näyttelyssä on esillä lisäksi korutaideteoksia sekä uniikkeja sähkötyöpöytiä.

Luonnon valoa -näyttely on jatkoa Taipalsaaren kunnantalolla edelleen kiertävälle näyttelylle Puun virtaa.

Luonnon valoa -näyttely Täky-galleriassa (Satamatie 10, Lappeenranta). Avoinna maanantaista perjantaihin kello 11–18 ja lauantaista sunnuntaihin 11–16.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka