Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Traktori ja tukkikärry roihusivat Lappeenrannan Vilkjärvellä – Sateiden aiheuttama kosteus auttoi estämään palon leviämisen metsään

Joonas Laine

Lappeenrannan Vilkjärvellä paloi traktori ja sen vieressä ollut tukkikärry keskiviikkona aamupäivällä. Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta Tankantiellä hieman ennen kello 11:tä.

Paloesimies Henri Häkkinen kertoo, että traktori oli jo täyden palon vaiheessa pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Traktori tuhoutui palossa täysin ja vieressä ollut muutamalla puulla lastattu tukkikärrykin suurilta osin.

Palon syttymissyy on toistaiseksi epäselvä, mutta tahalliseen sytyttämiseen tai tuhopolttoon viittaavia seikkoja ei ole tullut Häkkisen mukaan ilmi.

– Ei ollut mitään viitteitä. Tilalla on koira pihalla ja asukas oli sitä mieltä, että jos siellä joku ulkopuolinen olisi liikkunut, koira olisi kyllä ilmoittanut.

Maastoa paloi traktorin ympäriltä Häkkisen mukaan noin neljä metriä. Lähin rakennus sijaitsee arviolta 20 metrin päässä palopaikasta.

Traktori oli parkkeerattu aivan metsän reunaan, mutta viime päivien sateet estivät sen, etteivät liekit levinneet läheisiin puihin.

– Onneksi keli on ollut sen verran kostea, että siitä ei kovin suurta metsäpaloa saanut aikaiseksi. Palokunta kerkesi siihen väliin. Onneksi ei ole ihan niin kuivaa viime aikoina ollut, Häkkinen sanoo.

Mainos: Nikotiinipussit.com

Nuuskan käyttäminen voi lyhentää elinikää

Palvelut

Ruokapaikka