Maastopalo levisi sähköjohtoihin Imatralla – Tuli uhkasi korkeajännitejohtoja ja autopurkamoa, mutta vahingoilta vältyttiin

Rajapatsaan kaupunginosan pohjoispuolella Imatralla syttyi tiistaina illalla maastopalo. Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai hälytyksen palosta puoli yhdeksän jälkeen illalla.

Vuoromestari Mikko Saastamoinen Imatran paloasemalta kertoo, että palo syttyi Varikkokujan ja sähköaseman lähettyvillä. Tulessa oli muuntajapylvään lähimaastoa kahden aarin verran.

Tilanne oli Saastamoisen mukaan uhkaava, koska tuli riehui korkeajännitejohtimien välittömässä läheisyydessä. Saastamoinen kertoo muuntajapylvään maajohdon olleen jo tulessa, mistä johtuen palon sammutustöihin tarvittiin sähköyhtiön konsultaatiota.

Pelastuslaitos sai tehtävään liittyen myös aiheettoman hälytyksen rakennuspalosta. Palopaikan vieressä sijaitsevan Imatran autopurkamon epäiltiin olleen tulessa. Palo uhkasi autopurkamon tiloja, muttei levinnyt niihin.

Saastamoisen tietojen mukaan varsinaista vahinkoa palossa ei aiheutunut. Palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka