Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Eksoten testeissä todettu viisi uutta koronatapausta, THL merkkasi tartuntoja Lappeenrantaan ja Imatralle – Yli kolmannes eteläkarjalaisista on saanut nyt tehosterokotteen

Yli yksi kolmasosa eteläkarjalaisista on saanut nyt toisen koronavirusrokotteensa. Anu Kiljunen

Joonas Laine

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronavirustesteissä on todettu viisi uutta tautitapausta. Positiiviset testitulokset on merkattu keskiviikolle 21. heinäkuuta, jolloin otettiin kaikkiaan 364 koronatestiä.

Ensimmäisen rokotteensa on saanut nyt 89 528 eteläkarjalaista, mikä vastaa noin 70,5 prosentin osuutta koko väestöstä. Tehosterokotteen on saanut puolestaan yli kolmannes maakunnan väestöstä. Kaksi kertaa rokotettavana on käynyt nyt 42 537 eteläkarjalaista, mikä vastaa noin 33,5 prosentin osuutta kaikista asukkaista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kuntakohtaisissa tartuntaluvuissa uusia tautitapauksia merkattiin torstaina Lappeenrantaan kolme ja Imatralle yksi. Muissa Etelä-Karjalan kunnissa lukemat pysyivät muuttumattomina.

Etelä-Karjalassa on nyt todettu koko epidemian aikana THL:n tilastoissa 1273 koronatartuntaa, joista Lappeenrannassa 913, Imatralla 233, Taipalsaarella 37, Ruokolahdella 23, Lemillä 19, Parikkalassa 16, Luumäellä 14, Savitaipaleella 11 ja Rautjärvellä 7.

Suomessa todettiin torstaina THL:n mukaan 404 uutta tautitapausta.

Juttua muokattu 22.7.2021 kello 12.06: Lisätty THL:n tiedot.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka