Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kivisalmen uimarannalla uiminen kielletty toistaiseksi – Vedessä todettiin moninkertainen määrä bakteereja, jotka viittaavat ulosteisiin

Joonas Laine

Kivisalmen uimarannalla on uiminen toistaiseksi kielletty, Lappeenrannan kaupunki kertoo. Uimavedessä havaittiin jo viime viikolla kohonneita bakteeriarvoja ja tällä viikolla tiistaina otetuissa ylimääräisissä näytteissä arvot ylittivät annetun rajan reilusti.

Vedessä todettiin Escherichia coli –bakteereja, jotka viittaavat veden saastumiseen ulosteiden kautta. Uimavedelle asetettu mahdollisen terveydellisen haitan toimenpideraja on 1 000 bakteeriyksikköä per sata millilitraa, ja nyt otetun näytteen lukema oli 2 400.

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen terveysvalvonnan johtajan Päivi Roineen mukaan vedessä ei ole kuitenkaan havaittu ulostekasoja tai mitään tavallisuudesta poikkeavaa kuten vierasta hajua.

Kivisalmen uimaranta asetettiin uimakieltoon samasta syystä myös vuonna 2013.

– Silloinkaan ei löytynyt selkeää syytä muuta kuin, että siellä oli paljon lintuja. Nytkin siellä näkyy lintuja. Johtuuko se sitten niistä, Roine arvelee.

Uimarannan vedestä on otettu uudet näytteet tänään keskiviikkona, ja niiden tulokset valmistuvat perjantaihin mennessä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka