Koronatartunnan saanut henkilö oleskeli Rauhan kylpylän tiloissa kolmena eri päivänä – Ylilääkärin mukaan merkittäviä altistumisia ei ole, mutta paikalla olleita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo, että Rauhan Holiday Clubin kylpylähotellin tiloissa liikkunut viime viikolla koronatartunnan saanut henkilö.

Henkilö on liikkunut tiistaina 13. heinäkuuta kylpylän tiloissa noin kello 15–16, keskiviikkona 14. heinäkuuta aamupalalla noin kello 8.30–9.00 ja kylpylässä noin kello 15–16 sekä torstaina 15. heinäkuuta aamupalalla noin kello 8.20–9.00.

Eksote kehottaa samaan aikaan paikalla olleita tarkkailemaan vointiaan ja käymään matalalla kynnyksellä koronatestissä.

Ylilääkäri Sami Raasakan mukaan selkeitä altistumistilanteita ei ole, mutta ärhäkästi tarttuvan koronaviruksen delta-muunnoksen takia pienemmätkin mahdollisuudet otetaan huomioon.

– Tiedossa ei ole ketään merkittävästi altistunutta. Tietysti, kun tämä delta-variantti on herkemmin tarttuva, niin informoidaan näistä epämääräisemmistäkin altistumismahdollisuuksista. Se tässä taustalla on.

Raasakka ei osaa sanoa liikkuiko tautia kantanut henkilö kylpylän tiloissa yksin vai porukassa. Isompia altistumisryppäitä ei Etelä-Karjalan alueella ole kuitenkaan toistaiseksi ollut.

– Yleisesti ottaen varsinaisia altistuksia on ollut hyvin vähän. Ne ovat tällaisia perheen sisäisiä, yksittäisiä lähinnä olleet, mitä tässä pyörii, Raasakka sanoo.

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin? Isoja ja pieniä päätöksiä, joilla on väliä

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka