Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Eksoten testeissä todettu 11 uutta tartuntaa, mutta tilanteen vakuutetaan olevan vielä paikallisesti rauhallinen – Koko Suomessa jalkapallon EM-kisoihin liittyviä tartuntoja lähes 650

Eksoten koronatestauspisteillä todettiin torstaina 11 uutta tautitapausta. Arkistokuva. Kai Skyttä

STT , Joonas Laine, Elias Peltonen, Joonas Laine;

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo torstain tilannepäivityksessään 11:stä uudesta koronavirustapauksesta. Positiiviset testitulokset on merkattu keskiviikolle 7. heinäkuuta, jolloin Eksoten alueella otettiin yhteensä 354 koronavirustestiä.

Eksoten testeissä todettiin edellisen kerran yli kymmenen uutta tapausta viime sunnuntaina, jolloin tartuntoja tuli myös ilmi 11. Tuula Karhulan mukaan aihetta suureen huoleen ei vielä ole, mutta hän myös vetoaa jokaisen omaan vastuullisuuteen, ettei tilanne pääse pahenemaan.

– Vaikka nämä tartunnat kirjautuvat Etelä-Karjalaan, siellä on muun muassa esimerkiksi ulkomaalaisia kausityöntekijöitä ja muutoinkin rajalta tulleita. Tai sitten jo valmiiksi täällä karanteenissa olevia jatkotartuntoja. Sinänsä tilanne on tänään onneksi vielä ihan rauhallinen paikallisesti, Eksoten terveyspalvelujen johtaja sanoo.

Eksote kertoi eilen, että Lappeenrannassa on jäljellä vapaita koronarokotusaikoja vielä viikonlopulle, ja muuallakin Etelä-Karjalassa ensi viikolle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kirjasi torstain kuntakohtaisissa tartuntaluvuissaan Etelä-Karjalaan viisi tartuntaa, joista Lappeenrantaan neljä ja Imatralle yhden.

THL:n tilastojen mukaan Etelä-Karjalassa on todettu nyt 1 219 tartuntaa, joista Lappeenrannassa 873, Imatralla 224, Taipalsaarella 38, Ruokolahdella 20, Lemillä 16, Parikkalassa 16, Luumäellä 14, Savitaipaleella 11 ja Rautjärvellä 7.

Jalkapallon EM-kisaturismi johti tartuntojen kaksinkertaistumiseen

Kesä-heinäkuun vaihteessa kaksinkertaistuneet kahden viikon koronatartuntojen määrät selittyvät suurimmalta osin EM-kisaturistien tartunnoilla, kertovat THL ja sosiaali- ja terveysministeriö (STM).

THL:lle on raportoitu sairaanhoitopiireistä 6. heinäkuuta mennessä yhteensä 481 kisamatkoihin liittyvää tartuntaa ja 165 niihin liittyvää jatkotartuntaa.

Toissa viikolla tartunnoista yli 40 prosenttia liittyi suoraan jalkapallon EM-kisoihin ja viime viikolla 15 prosenttia.

THL:n ja STM:n mukaan kisamatkalta tulleet tartunnat ovat nyt pitkälti tiedossa ja tarvittavat henkilöt on asetettu karanteeniin.

Kisaturismin lisäksi lisääntynyt ulkomaanmatkailu ja rajaliikenne sekä Venäjän heikentynyt epidemiatilanne selittävät kasvaneita tartuntamääriä. THL suosittelee välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle.

Ulkomailta saatujen tartuntojen osuus uusista tartunnoista oli viime viikolla noin neljännes ja toissa viikolla noin puolet.

Uusia tartuntoja koko Suomessa torstaina 300

Koko Suomessa on raportoitu torstaina 300 uutta koronavirustartuntaa, THL kertoo. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 2 374 tartuntaa, mikä on 1 064 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 97 349.

Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 44 ihmistä, joista tehohoidossa on seitsemän.

Koko maassa noin 61,1 prosenttia väestöstä on saanut ainakin yhden rokoteannoksen ja toisen annoksen 22 prosenttia.

Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä on noussut eilisestä noin 17 000:lla ja toisen annoksen saaneiden määrä vajaalla 30 000:lla.

Kesä-heinäkuun vaihteessa testimäärät kääntyivät nousuun. Viime viikolla tehtiin lähes 97 000 koronatestiä, mikä on noin 26 500 testiä enemmän kuin sitä edeltävältä viikolta. Positiivisten testitulosten osuus on ollut viime viikolla 1,3 prosenttia ja toissa viikolla 1,4 prosenttia.

Tartuntoja todetaan eniten 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä.

Juttua muokattu 8.7.2021 kello 14.01: Lisätty Tuula Karhulan kommentti sekä tiedot Pietarin EM-kisatartunnoista ja koko Suomen tilastoista..

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka