Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Etelä-Karjalassa heinäkuu alkoi koronatartuntojen osalta maltillisesti, THL:n kuntakohtaisissa luvuissa nollapäivä – Pietarin EM-kisaturisteilla varmistunut deltamuunnoksen aiheuttamia tartuntoja

Eteläkarjalaisista ensimmäisen rokotteensa on saanut nyt hieman yli 65 prosenttia. Anu Kiljunen

STT , Joonas Laine

Heinäkuu alkoi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) tartuntalukujen osalta maltillisesti, sillä Eksote raportoi torstain tilannepäivityksessään vain yhdestä uudesta koronatapauksesta.

Positiivinen testitulos on kirjattu keskiviikolle 30. kesäkuuta, jolloin testejä otettiin yhteensä 380. Edellisen kerran yhtä vähän positiivisia testituloksia Eksoten testeissä raportoitiin 18. kesäkuuta.

Eteläkarjalaisia ensimmäisen koronarokotteen saaneita on nyt 82 778, mikä vastaa 65,2 prosentin osuutta koko väestöstä. Myös 16–64-vuotiaiden ikäryhmästäkin on rokotettu jo lähes 70 prosenttia.

Alle 16-vuotiaita eteläkarjalaisia on Eksoten tilastojen mukaan rokotettu tähän mennessä 19.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) kuntakohtaisissa luvuissa ei kirjattu Etelä-Karjalaan eilisen 17 tartunnan ryöpsähdyksen jälkeen yhtäkään tartuntaa. Etelä-Karjalan ilmaantuvuusluku on nyt viimeisen kahden viikon jaksolta 33,8, kun se oli sitä edeltävien 14 vuorokauden aikana 13,38 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Koko Suomessa uusia tartuntoja todettiin torstaina THL:n mukaan 222.

Pietarista palanneilla todettu lähes 400 koronatartuntaa, osalla deltavarianttia

Pietarista jalkapallon EM-kisoista palanneilla henkilöillä on todettu eiliseen mennessä lähes 400 koronavirustartuntaa, kertovat sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Lisäksi on todettu 50 jatkotartuntaa.

STM:n ja THL:n mukaan uusia koronatapauksia todettiin viime viikolla runsaasti edellisiä viikkoja enemmän, 947 kappaletta, pääasiassa jalkapallon EM-kisaturisteilla todettujen tartuntojen vuoksi. Tapauksia todettiin yli 400 enemmän kuin edeltävällä viikolla.

Venäjän Pietarissa jalkapallon EM-kisoissa vieraili edellisviikkojen aikana vähintään 4 500 suomalaista.

Otosluonteisesti ulkomailta palanneiden henkilöiden positiivisia koronanäytteitä sekvensoinut terveydenhoitoalan yritys Mehiläinen kertoo löytäneensä EM-kisoista palanneilla koronaviruksen niin sanottua delta-muunnosta.

Muunnoslöydökset tulivat ilmi pääkaupunkiseudulla 24.–28.6 otetuista näytteistä. Mehiläisen mukaan tartuntaketjujen selvittäminen on käynnissä, ja tartuntatautiviranomaisia sekä THL:ää on informoitu muunnoslöydöksistä.

– Deltavarianttilöydös on odotettu ja huolestuttava. Näytteiden lukumäärä on vielä pieni, mutta tulos osoittaa, että deltavarianttia on mitä todennäköisimmin päässyt Suomeen huomattavia määriä, Mehiläisen laboratoriosektorin johtaja Kristina Hotakainen sanoo.

Juttua muokattu 1.7.2021 kello 12.15: Lisätty THL:n tiedot.

Juttua muokattu 1.7.2021 kello 12.47: Lisätty Mehiläisen tiedot delta-muunnoksesta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka