Etelä-Saimaan 10 huippujuttua juhannusviikonlopulta: Ainakin nämä saattoivat mennä ohi pyhien aikana

Listasimme 10 Etelä-Saimaan juttua juhannusviikonlopulta, jotka ainakin kannattaa lukea, jos et vielä ehtinyt.

Juhannuksena ei välttämättä ole aikaa surffailla uutissivuilla. Siksi Etelä-Saimaa kokosi juhannusviikonlopulta kymmenen huippujuttua, jotka mahdollisesti missasit pyhienvietossa.

Jos et vielä ehtinyt, kannattaa lukea ainakin nämä:

Taipalsaaren suljettu lentokenttä

Etelä-Saimaa vieraili Taipalsaaren sodanaikaisella lentokentällä, joka on suljetulla sotilasalueella. 80 vuotta sitten paikalla tapahtui lento-onnettomuus, jossa kaksi miestä sai surmansa. Paikalta löytyy edelleen metallinkappaleita, jotka ovat jääneet maastoon maahansyöksyn jäljiltä.

Kioskiyrittäjät Lappeenrannassa

Lappeenrantalainen Anu Kiiveri uskaltautui Hakalin kioskin yrittäjäksi päähänpistosta. Tämä siitä huolimatta, että kioskialalla ei mene erityisen hyvin. Kauppojen kanssa kilpailu vaatii kekseliäisyyttä ja vetoapua saadaan uskollisilta kanta-asiakkailta.

Uutta elämää Taipalsaaren kirkonkylän rantaan

Osmo Laine pelasti Taipalsaaren Wanhan kunnantuvan purkutuomiolta ja teki siitä ravintolan. Yläkertaan remontoidaan jo majoitustiloja.

Helleaalto jatkuu, näin siihen suhtauduttiin Lappeenrannassa

Etelä-Saimaa kysyi juhannuspäivänä liikkeellä olleilta lappeenrantalaisilta, miten helleaallosta selvitään. Vinkkejä kertyi moneen lähtöön.

Huhmarniemen talot laitettiin pakettiin, kun maasta löytyi myrkkyjä

20 vuotta sitten omakotitaloalueen maaperästä löytyi dioksiinia ja furaania. Pirjo ja Osmo Kosonen muistelevat koettelemusta, joka hitsasi alueen asukkaat yhteen.

Mikä avuksi, kun koira kärsii kuumuudesta?

Helleaallon aikana myös lemmikit kärsivät kuumuudesta. Etelä-Saimaa kokosi keinoja, joilla lemmikin oloa voi helpottaa helteellä.

Koronatukia valtiokonttorilta: Tässä suurimmat tuensaajat Etelä-Karjalassa

Valtiokonttorin kustannustuen kolmannen hakukierroksen suurimmat tukien saajat Etelä-Karjalassa olivat Imatran Kylpylä, Atma Trade, Liiga-SaiPa ja Greenenergy Finland. Tukea on maksettu Etelä-Karjalassa viimeisimmällä hakukierroksella tähän mennessä kaksi miljoonaa euroa.

Luumäen uusi kunnanjohtaja Risto Alaheikka esittäytyy

Risto Alaheikka kertoo saaneensa jo ottaa kantaa mopopoikien rälläämiseen Taavetissa. Aiempiin työskentelykuntiinsa hän on ollut hankkimassa tv-sarjan kuvauksia ja viihdekeskusta.

Luontaishoitoja Lemin Laksiaisissa

Entinen suurtalousesimies Pia Wikström paloi kiireessä loppuun ja teki täyskäännöksen. Nyt Lemin Laksiaisissa on luontaisterapia- ja kurssikeskus.

Johtajalehmä Elsan komennossa

Etelä-Saimaa vieraili myös Savelan tilalla Ruokolahdella tutustumassa eläinten kesänviettoon. Tällaista kuria tilalla pitää johtajalehmä Elsa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka