Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Junaliikenteen katkos Lauritsalassa päättynyt – Kaikki sunnuntain junat Joensuun ja Kouvolan välisellä rataosalla reilusti myöhässä

Ratatyöt päättyivät lopulta noin kello 19.

Ihmiset odottivat myöhästynyttä junaa Lappeenrannan rautatieasemalla. Aino Heikkonen

Juho Silventoinen

Karjalan radan perusparannustöistä aiheutunut junaliikenteen katkos Lappeenrannan ja Imatran välillä venyi alkuperäisestä aikataulustaan. Vaikutukset junaliikenteeseen sunnuntain aikana ovat olleet merkittävät.

Liikenne oli poikki lauantai-iltapäivästä kello yhdestä saakka koko Kouvolan ja Joensuun välisellä rataosalla. Katkos itsessään on ollut suunniteltu, ja rataosan junat oli korvattu linja-autoilla katkoksen ajan.

Katkoksen oli määrä päättyä sunnuntaina kello yhdeltä iltapäivällä. Työt kuitenkin viivästyivät, eivätkä junat päässeet ajamaan työmaan läpi. Ratatyöt päättyivät lopulta noin kello 19. Lappeenrannan juna-asemalla paikalla ollut kertoo, että kun asemalla odottanut juna lähti viimein, odottajat antoivat spontaanit aplodit.

Kello 19.30 tuoreimpien tietojen mukaan IC5 on myöhässä noin kolme ja puoli tuntia, ja IC8 yli neljä tuntia. Myös muut radalla kulkevat junat sunnuntaina kulkevat reilusti myöhässä. Ajantasaiset tiedot myöhästymisistä löytyvät VR:n liikennetiedotesivustolta.

Sillan purkutyö Lauritsalassa viivästynyt

Kunnossapidon aluepäällikkö Teemu Poussu Väylävirastosta kertoo, että vanhan ratasillan purkutyö Lauritsalassa on viivästynyt.

– Sillan purkutyömaa on ollut odotettua pitkäkestoisempi. Aika-arvio on epäonnistunut pahasti, Poussu toteaa.

Ennen puolta viittä iltapäivällä työmaalla laitettiin Poussun mukaan ratapölkkyjä ja kiskoja paikalleen.

Loppuillan kaikki junat jäävät myöhään

Liikennepäällikkö Reima Roisko Rataliikennekeskuksesta arvioi, että viivästyksen vaikutukset heijastuvat kaikkeen loppuillan liikenteeseen rataosalla.

– Junat ovat myöhemminkin jonkin verran myöhässä, koska nopeusrajoituksia jää voimaan, Roisko kertoo.

– Liikenne ruuhkautuu, koska henkilöliikenteen lisäksi tavarajuniakin jää myöhään, arvioi Roisko.

Korvaavan liikenteen järjestämisestä on keskusteltu VR:n kanssa, mutta ratkaisua ei tällä aikataululla syntynyt.

– Junissa on nyt niin paljon matkustajia, ettei korvaavaa bussiliikennettä pystytty järjestämään, Roisko toteaa.

Vaikka myöhästymiset venyvät pitkiksi, Roiskon mukaan junanvaihtajien loppuillan yhteydet järjestetään vaihtoasemilta perille VR:n yleisen käytännön mukaisesti.

Juttua päivitetty: täydennetty ensiuutista kauttaaltaan 15.51 ja päivitetty katkoksen uusi arvioitu kesto sekä Väyläviraston kommentit 16.54.

19.39 Lisätty tieto ratatöiden valmistumisesta, päivitetty tiedot junien arvioiduista myöhästymisistä sekä päivitetty kuva.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka