Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

S/s Savonlinna risteilee kesällä Lappeenrantaan – Höyryristeilijä suunniteltiin aikanaan kuljettamaan herrasväkeä Lappeenrannan kylpylältä Savonlinnaan

Matkailijat janoavat nostalgiaa, ja nyt sitä tarjoillaan metrisillä koivuhaloilla kulkevan höyrylaivan kyydissä.

Savonlinnalainen perinnealus s/s Savonlinna risteilee tulevana kesänä Savonlinnasta Lappeenrantaan, Kuopioon ja Joensuuhun.

S/s Savonlinna on Savonlinnan kaupungin omistama perinteinen Saimaan valkokylkialus, jolla on ajettu kukoistavaa risteilyreittiä Savonlinnan ja Lappeenrannan välillä jo 1900-luvun alussa.

S/s Savonlinna oli aikansa luksusristeilijä, joka suunniteltiin kuljettamaan arvokkaita kylpylävieraita Lappeenrannasta Savonlinnaan. Se on rakennettu Paul Wahl & Co:n Varkauden telakalla vuonna 1904 ja se kulkee edelleen höyryn voimalla, metrisillä koivuhaloilla.

– Matkailijat janoavat nyt perinteisiä suomalaisia elämyksiä, ja historiallinen alus halkovarastoineen ja höyrykoneineen sekä idylliset järvimaisemat ovat sitä mitä suurimmassa määrin, kertoo risteilyt toteuttavan laivayhtiö Vip Cruisen kapteeni Janne Leinonen tiedotteessa.

Risteilyt kaupunkien välillä toteutetaan heinä- ja elokuussa. Kymmenen tunnin risteily mahdollistaa yöpymisen kohdekaupungissa. Laivalla on kahvila, baari ja lounasravintola. Myös viihdeohjelmaa on suunnitteilla.

Kaupunkien välisten risteilyiden lisäksi s/s Savonlinna tekee eri kaupungeissa muutamia 1,5 tunnin maisemaristeilyitä kesän aikana.

Aikataulut ja muut lisätiedot löytyvät osoitteesta vipcruise.info.