Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Takaisin kiihtymisvaiheeseen: Lappeenrannan kaupunki availee palveluita alkaen tästä päivästä, maanantaina vuorossa uimahallit ja kuntosalit

Muutoksia tulee kaupungin nuoriso- ja liikuntatoimen sekä kirjastojen palveluihin. Myös tapahtumien ja yksityistilaisuuksien suositellut enimmäishenkilömäärät muuttuvat.

Lappeenrannan kaupunki availee uuden epidemiatilannekuvan seurauksena muun muassa liikunta- ja nuorisopalveluita. Kaupunki kertoo muutoksista tiedotteella.

Etelä-Karjalan alueellinen koronan tilannekuvaryhmä linjasi tiistaina, että koronavirusepidemia on Etelä-Karjalan alueella kiihtymisvaiheessa. Epidemian kolme vaihetta ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Näin kaupungin palveluja avataan:

– Kaupungin uimahallit ja kuntosalit avataan maanantaina 24.5. siten, että sisään otetaan 50 prosenttia maksimiasiakasmäärästä.

– Liikuntatoimen järjestämä oma aikuisliikuntatoiminta alkaa ulkona 1. kesäkuuta alkaen. Seurojen aikuistoiminnot voivat alkaa ulkona jo keskiviikkona 19.5., pois lukien kilpailu- ja ottelutoiminta.

– Nuorisotilojen Ohjaamossa otetaan käyttöön 20 henkilön enimmäisrajoitus (sisältää nuoret ja ohjaajat) keskiviikosta 19.5. alkaen.

– Nuorisotilat avataan noudattaen 20 henkilön enimmäisrajoitusta (sisältää nuoret ja ohjaajat). Sammonlahti, Monari ja Lauritsala aukeavat 19.5. Joutsenon Rientola aukeaa 25.5. ja Iso-Kristiinassa sijaitseva Krisse 1.6.

– Kirjastoissa pääsee nyt taas itse hyllyille etsimään aineistoja. Kotipalvelu aloitti jo tiistaina, Kirjastoauto aloittaa liikennöinnin maanantaina 24.5. turvavälit ja asiakasmäärien rajoitukset huomioiden. Omatoimikirjastot aukeavat ennakkoäänestyksen jälkeen 10. kesäkuuta.

– Lappeenrannan pääkirjaston digipaja, soittohuone ja mikrofilmihuone ovat varattavissa yksittäisille asiakkaille ilman opastusta.

– Pääkirjaston lukusali ja lehtilukusali pysyvät edelleen kiinni, samoin Lauritsalan ja Joutsenon kirjastojen lehtilukusalit. Kirjastojen kokoontumistilat ovat toistaiseksi pois käytöstä.

– Kaikki tapahtumat, kokoontumiset ja yleisötilaisuudet kirjastoissa on peruttu.

– Kävijöitä kehotetaan käyttämään kasvomaskeja ja huolehtimaan turvaväleistä. Kirjastoissa saa asioida vain asioiden hoitamisen kannalta välttämättömän ajan, kaupunki muistuttaa tiedotteessa.

Tapahtumat ja tilaisuudet

Ulkona järjestettävissä yleisötilaisuuksissa noudatetaan 50 henkilön maksimirajoitusta, sisällä saa kokoontua korkeintaan 20 henkeä. Nämä suositukset ovat voimassa 19.–31.5.

1.6.–15.6. sallitaan myös niin ulko- kuin sisätiloissa 50 henkeä.

Lappeenrannan kaupunki tiedottaa kesän tapahtumista erikseen.

Yleisötilaisuuksissa tulee noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) turvallisuusohjeita.