Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

AVI: Asiakastilojen turvavälipakko poistuu Etelä-Karjalasta

Aluehallintovirasto perustelee päätöstä epidemiatilanteen helpottumisella.

Etelä-Karjalan asiakastiloja koskenut niin sanottu turvavälimääräys poistuu käytöstä helatorstaina. Päätöksen kumonnut Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) perustelee ratkaisua rauhoittuneella epidemiatilanteella.

Turvavälimääräys velvoitti Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueen toimijat varmistamaan, että asiakkaiden tai osallistujien väliset turvavälit pystytään säilyttämään sisä- ja ulkotiloissa. Tähän liittynyt vaatimus kirjallisen suunnitelman tekemisestä turvallisuuden takaamiseksi raukeaa turvavälipäätöksen kumoutumisen yhteydessä.

Yleiseen hygieniaan liittyvät vaatimukset pysyvät voimassa, ja tilojen käytöstä vastaavien on toimittava edelleen tartuntatautilain määräysten mukaisesti. Tämä tarkoittaa muun muassa tilojen ja pintojen tehostettua puhdistamista sekä mahdollisten asiakaspaikkojen sijoittamista riittävän väljästi.

Turvavälipakko kumottiin Kymenlaakson alueella toukokuun alusta lukien. Määräys on edelleen voimassa Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla näillä näkyminen toukokuun loppuun asti. AVI seuraa epidemiatilanteen kehitystä jatkuvasti yhdessä sairaanhoitopiirien kanssa ja toimii tilanteen vaatimalla tavalla.