Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Eksote: Toinen peräkkäinen nollapäivä koronatartunnoissa – Etelä-Karjala säilynee vielä leviämisvaiheessa

Kuvituskuva. Kai Skyttä

Ilkka Pohjalainen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella ei tiistaina varmistunut yhtään uutta koronavirustartuntaa. Maanantaina otetuista 293 koronanäytteestä ei löytynyt varmistettuja tautitapauksia, ilmenee Eksoten koronasivuilta.

Kyseessä on jo toinen perättäinen päivä, kun tapauksia ei Eksoten alueella ilmennyt.

Myöskään Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ei koronakatsauksessaan tilastoi tiistaina yhtään uutta koronatapausta Etelä-Karjalan kuntiin.

Sairaalahoidossa Eksotella on 0–5 koronapotilasta.

Korona on Etelä-Karjalassa edelleen leviämisvaiheessa. Alueellinen koronatilannekuvaryhmä on koolla tiistaina iltapäivällä, jolloin tilannekuvaa jälleen päivitetään.

Tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula ei lähde ennakoimaan sen tulevia linjauksia. Esiintymislukujen takia on kuitenkin varsin todennäköistä, että Etelä-Karjala pysyy vielä ainakin viikon verran koronan leviämisvaiheessa.

– Olen eilen keskustellut terveyspalveluissamme tästä, ja tänään jo THL:n kanssa, ja sieltäkin tähdennetään, että vaiheittain muutettaisiin tilannekuvaa sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden mukaan vasta sitten, kun tilanne on ollut stabiili vähintään viikon verran, Karhula kertoo.

Etelä-Karjalan väestöstä 43 prosenttia on jo saanut vähintään yhden annoksen koronarokotetta, Parhaillaan rokotteen voi saada jokainen 50 täyttänyt sekä riskiryhmiin kuuluvat 16–49-vuotiaat.

Juttua täydennetty 11.5. klo 12.43 Tuula Karhulan kommentilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka