Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kuutostiellä mitattiin rajuja ylinopeuksia Lappeenrannassa – Poliisi arvelee lähestyvän kesän innostaneen kaahaamaan

Poliisi mittasi lauantaina neljälle kuljettajalle 161–172 kilometrin tuntinopeudet. Edellisiltana Kuutostiellä mentiin yli kahtasataa.

Kalle Sipiläinen

Poliisin lauantai-iltana Kuutostiellä suorittama liikennevalvonta tuotti Lappeenrannassa huolestuttavia tuloksia.

Illan aikana poliisi mittasi neljälle henkilöauton kuljettajalle suuria ylinopeuksia, joita tutkitaan törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina. 100 kilometrin nopeusrajoitusalueella vauhdit olivat 161–172 kilometriä tunnissa.

Viikonvaihteen kyseenalainen ennätys mitattiin jo perjantai-iltana, kun poliisi pysäytti Kuutostiellä peräti 203 kilometrin tuntinopeutta ajaneen kaaharin.

– Valvonta onnistunut, lopputulos huono. Tylyä luettavaa, kun katselin meidän vuorokausiraporttia, rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka kuvailee antia.

Kaaharit suhteellisen nuoria

Vainikka kiinnitti huomion siihen, että kaaharit jäivät rysään normaalin tieliikennevalvonnan yhteydessä.

– Yleensä tulokset nousevat, kun tehdään nopeus- tai rattijuopumusvalvontaa, mutta nyt ei ollut mitään teemaa, vaan kyse oli ihan normaalista valvonnasta.

Yleensä tulokset nousevat, kun tehdään nopeus- tai rattijuopumusvalvontaa, mutta nyt ei ollut mitään teemaa, vaan kyse oli ihan normaalista valvonnasta.

Ilkka Vainikka

Vainikan mukaan kaikki kiinnijääneet kuljettajat olivat suhteellisen nuoria henkilöitä.

– Kesä on tulossa, ja se näkyy ajokäyttäytymisessä. Ei tässä koronaa kannata miettiä, vaan sitä, että ajo-olosuhteet tiellä ovat suhteellisen hyvät ja kesä lähestyy, hän pohtii syitä rajuihin ylinopeuksiin.

Lauantaina pysäytetyistä ajoneuvoista kahdessa oli kuljettajan lisäksi matkustajia. Yksi ylinopeutta ajaneista kuljettajista oli ajokiellossa. Kaikki kuljettajat määrättiin ajokieltoon.

Huumekuskeja myös liikenteessä

Samana iltana poliisi tavoitti myös rattijuoppoja. Lappeenrannan Kivisalmessa poliisi pysäytti henkilöauton kuljettajan, jota epäillään huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Kuutostiellä poliisi pysäytti henkilöauton kuljettajan, jota epäillään huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kuljettajalle mitattiin 100 kilometrin rajoitusalueella 132 kilometrin tuntinopeus.

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka