Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrantainen Pauliina Heiskanen kuvaa omaperäistä arkea töissään taidekeskus Idän näyttelyssä, Maija Ojanen leikittelee mielenmaisemissa

Taidekeskus Idässä on toukokuussa esillä lappeenrantalaisen kuvataiteilija Pauliina Heiskasen töitä. Galleria Riutassa nähtävän näyttelyn nimi on toisaalta omaperäinen ja arkinen: Koirani söi homeisen leivän, tomaatteja ja hiuksia roskakorista.

Heiskanen yhdistelee erilaisia kuvataiteellisia ilmaisuja, kuten piirustusta, maalausta ja veistoa. Itä kertoo tiedotteessaan, että nyt nähtävän näyttelyn teoksissa kuvataan multaa, likaa, ruokaa ja pinttyneisyyttä esittävällä otteella mutta myös epämääräisempinä kuvauksina.

Vuonna 1995 syntynyt Heiskanen on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin Suomessa, kuten helsinkiläisen Amos Rex -taidemuseon Generation 2020 -näyttelyyn.

Mitä tarkoittaa irti leikattu pää?

Toukokuussa Idän Galleria Roikassa puolestaan sukelletaan musteen maailmoihin. Kuvataiteilija Maija Ojasen surrealistinen näyttely Valve liikkuu tietoisen ja tiedostamattoman rajamailla.

Tiedotteessa kerrotaan, että teokset käsittelevät ihmisenä olemista sekä elämän ja kuoleman kiertokulkua. Näihin aiheisiin taiteilija löysi inspiraatiota myyttien, satujen ja itämaisen filosofian kautta.

Näyttelykokonaisuus muodostuu sarjasta mustepiirustuksia, joista yksi kuvaa naisen irti leikattua päätä. Tulkinnasta riippuen pää voi kuvata paitsi pelkoa tai kostoa myös puhtautta, sielua ja valaistumista.

Vuonna 1981 syntynyt Ojanen työskentelee Jyväskylässä ja keskittyy taiteessaan maalaamiseen vesiliukoisilla menetelmillä sekä piirtämiseen musteella ja värikynillä.

Pauliina Heiskasen ja Maija Ojasen näyttelyt Taidekeskus Idässä 6.5.–29.5. Näyttely on avoinna ti–pe 11–17, la 11–14 osoitteessa Valtakatu 66, Lappeenranta. Koronatilanteesta johtuen avajaisia ei järjestetä.