Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Eksote laittaa digiherätettä 55 vuotta täyttäneille – Kirjeessä kannustetaan tekemään terveystarkastus Omaolo-palvelussa

Vaikka kirje kohdistetaan alkuvaiheessa 55-vuotiaille, on sen viesti tärkeä kaiken ikäisille.

Arkielämässä jaksamiseen vaikuttavat keskeisesti uni, ravitsemus ja liikunta. Arkisto/Lotta Åberg

Tiina Knaappila

Toukokuussa 55 vuotta täyttäneet eteläkarjalaiset alkavat saada digiherätteitä eli kirjeitä, joissa kannustetaan kiinnittämään huomiota hyvinvointiin ja terveyteen.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo tiedotteessa, että kirjeessä kannustetaan tekemään terveystarkastus Omaolo-digipalvelussa.

Eksoten sähköisen asiointipalvelun käyttäjä saa kirjeen sähköiseen asiointikanavaan ja viestin puhelimeensa. Muille kirje tulee postitse kotiin.

Vaikka kirje kohdistetaan alkuvaiheessa 55-vuotiaille, on sen viesti tärkeä kaiken ikäisille, tiedotteessa sanotaan.

Eksoten etusivulta pääsee klikkamaan Omaoloon, jonka antamat suositukset ovat aina henkilökohtaisia.

Vastuuta omasta hyvinvoinnista

Digiherätteen tavoitteena on herättää asiakasta ottamaan vastuuta omasta hyvinvoinnista ja vahvistaa asiakkaan tietoisuutta sekä tarvittaessa ohjautumista hyvinvointia tukeviin palveluihin. Eksotessa työskentelee kaksi hyvinvointivalmentajaa.

Uusi konsepti on kehitetty tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushankkeessa sekä yhteistyössä Eksoten sidosryhmien kanssa.

– Moni arkielämän asia vaikuttaa siihen, miten jaksamme työssä ja vapaa-aikana. Keskeisessä osassa ovat uni, ravitsemus ja liikunta, projektikoordinaattori Kaisa Luostarinen kertoo tiedotteessa.

Eksotessa halutaan herätellä etenkin yli 50-vuotiaita eteläkarjalaisia huolehtimaan omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan.

Esimerkiksi lihasten suorituskyky heikkenee merkittävästi 50–60 ikävuoden tienoilla, ja painonhallinta vaatii enemmän työtä.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka