Eksotella on useita vapaita rokotusaikoja ensi viikolle – Yli 65-vuotiaat saavat Isossa-Kristiinassa rokotuksen ilman ajanvarausta huomenna ja ylihuomenna

Viikonlopun rokotuksia annetaan Astra Zenecalla.

Koronatilanne on parantunut Pohjois-Savossa. Tiukat koronarajoitukset ovat kuitenkin yhä voimassa. Anu Kiljunen

Tiina Knaappila

Ensi viikolla Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirillä Eksotella on tarjolla useita vapaita koronarokotusaikoja riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville sekä yli 60-vuotiaille.

Lisäksi viikonloppuna yli 65-vuotiaat voivat poikkeuksellisesti tulla Ison-Kristiinan rokotuspisteelle ilman ajanvarausta, Eksote kertoo tiedotteessa. Koronarokotuksia annetaan lauantaina 24. huhtikuuta ja sunnuntaina 25. huhtikuuta Astra Zeneca-rokotteella.

Isossa-Kristiinassa rokotetaan kello 9–14.

– Rokotamme silloin, jos aikoja on vapaana tai muussa tapauksessa annamme rokotusajan 2.5. rokotuspäivälle, Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula sanoo tiedotteessa.

Ajanvarausohjeet rokotuksiin löytyvät tästä.

Työterveys alkaa myös rokottaa

Työterveyshuollot alkavat toukokuun puolivälissä antaa osan Eksoten alueen koronarokotuksista.

Työterveyshuollossa rokotetaan ikäryhmiä, jotka ovat vuorossa myös Eksoten koronarokotuksissa. Eksote vastaa rokotteiden toimittamisesta palveluntuottajille.

Eksoten ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n rokotuskattavuuteen liittyvien tietojen siirrossa on ollut ongelmia viime päivinä. Tiedotteen mukaan ongelma on paikallistettu ja korjattu.

Oikea rokotuskattavuus korjautuu THL:n tilastoihin lähiaikoina. Eksoten alueella ensimmäinen koronarokote on annettu tällä hetkellä 32 prosentille Etelä-Karjalan väestöstä ja 37 prosentille kaikista yli 16-vuotiaista eteläkarjalaisista.

65-vuotiaat voivat vaihtaa Astra Zenecan toiseen

65 vuotta täyttäneiden on mahdollista vastedes valita halutessaan Astra Zenecan adenovirusvektorirokotteen sijaan myös mrna-rokote. Eksote tiedottaa asiasta lisää, kun vaihtaminen mahdollistuu. Valinnanvapaus otetaan rokotteiden saatavuuden takia käyttöön toukokuussa.

Viikosta 18 eli 3. toukokuuta alkaen voi uusia rokotussarjoja aloittava 65 vuotta täyttänyt henkilö valita, haluaako hän Astra Zenecan vai mrna-rokotteen. Rokotettava pysty valitsemaan, kumpaa Suomessa käytettävää mrna-rokotetta rokotuksessa käytetään. Mrna-rokotteita Suomessa ovat Pfizerin ja Biontechin sekä Modernan koronarokotteet.

– Toinen annos annetaan valtakunnallisten ohjeiden mukaan 65 vuotta täyttäneille samaa rokotetta kuin ensimmäisellä kerralla. Tästä poiketaan vain, jos rokotteelle on ilmennyt jokin vasta-aihe, esimerkiksi jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio, Karhula kertoo tiedotteessa.

Eksoten koronarokotukset -verkkosivut on uudistettu. Löydät uudistuneet sivut tästä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka