Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kaupunki esittää saunamaailmaa Lappeenrannan Linnoitusniemen kärkeen

Lappeenrannan kaupunki on avannut asukkaille avoimen verkkokyselyn, jossa voi kommentoida myös suunnitelmaa saunamaailmasta.

Lappeenrannan kaupunki ehdottaa saunamaailmaan nykyiselle hiekkalinnan alueelle. Kimmo Metsälä

Sini Lemmetty

Lappeenrannan kaupunki ehdottaa saunamaailmaa Linnoitusniemen kärkeen.

Kaupungin tiedotteen mukaan saunamaailma tulisi nykyiselle hiekkalinnan alueelle. Ehdotus on osa Lappeenrannan keskustan Meijän City -kehittämissuunnitelmaa.

Meijän City -suunnitelman mukaan saunamaailma olisi kerrosalaltaan 1 000 neliötä. Saunaosastolla olisi paikat 60–110 ihmiselle.

Lisäksi saunamaailmaan tulisi noin 230-paikkainen ravintola-kahvio sekä noin 300-paikkainen ulkoterassi. Havainnekuvassa saunamaailman laituri- ja allasalue levittäytyy Saimaalle nykyiseltä laiturilta.

– Saunamaailma vahvistaisi alueen elinvoimaa ja viihtyisyyttä, joka säteilisi koko ranta-alueelle aina Pallonlahdelta Myllysaareen saakka, Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä sanoo tiedotteessa.

Pimiän mukaan tarkoitus on nyt keskustella saunamaailman ehdotetusta sijainnista, jotta hanketta ja alueen kehittämistä voidaan viedä eteenpäin yhteistyössä asukkaiden, yrittäjien ja esimerkiksi veneseurojen kanssa.

Verkkokysely avoinna, asukastilaisuus tulossa

Lappeenrannan kaupunki on avannut kaikille asukkaille tarkoitetun avoimen verkkokyselyn, jonka avulla on mahdollisuus antaa Meijän City -suunnitelmaan ja myös saunamaailmaan liittyvää palautetta ja kehitysideoita.

Verkkokyselyyn on mahdollista vastata Otakantaa -palvelussa 23.4.–12.5.2021 välisenä aikana.

Lisäksi keskustan kehittämissuunnitelmasta järjestetään kaikille avoin asukastilaisuus 27. huhtikuuta.

Tilaisuus järjestetään etänä Teams-ohjelman kautta. Asukastilaisuuteen voi liittyä kaupunkisuunnittelun etusivulta myöhemmin löytyvän linkin kautta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka