Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Skinnarilan koulussa todettu koronatartunta – Yksi luokka asetettu kahden viikon karanteeniin

Yhteenä altistuneita on pari kymmentä Skinnarilan koulussa.

Lappeenrannan Sammonlahden koulun Skinnarilan toimipisteessä on todettu koronavirustartunta.

Lappeenrannan kaupungin tiedotteen mukaan yksi alakoululuokka ja muita kouluyhteisön jäseniä on asetettu karanteeniin, joka kestää 4. toukokuuta asti.

Muilta osin Skinnarilan koulun arki jatkuu toistaiseksi normaalisti, eli lähiopetus jatkuu koulussa.

Apulaisrehtori Hanna Laukkanen ei tietosuojasyistä kerro, onko koronavirustartunnan saanut henkilö koulun oppilas vai muu kouluyhteisön jäsen, kuten opettaja.

Karanteeniin on asetettu yhteensä noin 20 henkilöä.

– Kyse on suhteellisen pienestä joukosta, Laukkanen toteaa.

Koronarajoituksista apua

Laukkasen mielestä altistuneiden joukko pysyy todennäköisesti pienenä voimassa olevien koronasuositusten ja -rajoitusten ansiosta.

– Meillä on kasvomaskit käytössä aina ykkösluokkalaisista kuutosluokkalaisiin. Oppilasryhmät pidetään erillään toisistaan, turvaväleistä huolehditaan ja esimerkiksi välitunteja on porrastettu.

Skinnarilan koulu toimii yliopistokampuksella. Tällä hetkellä kampus on kuitenkin suljettu korkeakouluopiskelijoilta, joten altistuneiden joukko rajoittuu alakouluun, Laukkanen muistuttaa.

Skinnarilan koulu on tiedottanut koronatartunnasta lasten huoltajia Wilma-palvelun kautta ja informoi heitä tarvittaessa lisää.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on yhteydessä kaikkiin altistuneisiin.

Uutista päivitetty 22.4. klo 18.20: Lisätty apulaisrehtori Hanna Laukkasen kommentit.