Eksote: Neljä uutta koronatartuntaa perjantaina – THL kertoi 7 tartunnasta Lappeenrannassa ja yhdestä Imatralla

Etelä-Karjalan ilmaantuvuusluku on 88,2. Koronarokotusaikoja voivat varata nyt 40 vuotta täyttäneet riskiryhmään 2 kuuluvat.

Etelä-Karjalassa on annettu koronarokotus 34 288 ihmiselle. Se on 27 prosenttia maakunnan väestöstä. Yksi rokotuspiste on kauppakeskus Isossa-Kristiinassa Lappeenrannassa. Anu Kiljunen

Terhi Kinnunen

Eksoten mukaan Etelä-Karjalassa on tullut ilmineljä uutta koronavirustartuntaa.

Yhteensä koronatapauksia on nyt varmistettu Etelä-Karjalassa yhteensä 1 064 kappaletta, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo tiedotteessaan.

Tartunnat on merkitty 15. huhtikuuta kohdalle Eksoten taulukossa.

Koronapotilaita on sairaalahoidossa 0–5. Tilanne on ollut sama viime sunnuntaista lähtien.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Etelä-Karjalassa on varmistunut kahdeksan uutta koronatartuntaa. Niistä seitsemän on kirjattu Lappeenrantaan ja yksi Imatralle.

Imatran tartuntojen yhteenlaskettu määrä on nyt 154, Lappeenrannan 753, Lemin 15, Luumäen 12, Parikkalan 15, Rautjärven 7, Ruokolahden 19, Savitaipaleen 10 ja Taipalsaaren 34.

THL:n mukaan Etelä-Karjalassa on raportoitu yhteensä 1 019 koronavirustartuntaa.

Ilmaantuvuusluku nyt noin 88

Etelä-Karjalan ilmaantuvuusluku on nyt 88,2. Ilmaantuvuusluku tarkoittaa koronatapausten määrä kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Edeltävällä kahden viikon jaksolla maakunnan ilmaantuvuusluku oli 160,58.

Suomen korkein ilmaantuvuusluku on Itä-Savossa, 180,4. Helsingin ja Uudenmaan alueen luku on 176,2, mikä on toiseksi korkein ilmaantuvuusluku.

Tilastovuoden muutos muutti rokotustilastoa

Koronarokotuksia on annettu 34 288 eteläkarjalaiselle. Se on noin 27 prosenttia maakunnan asukkaista.

Eksoten rokotussivun mukaan 85-vuotiaista tai vanhemmista on rokotettu 90 prosenttia, 80–84-vuotiaista 95 prosenttia ja 75–79-vuotiaista 94 prosenttia.

Eksoten sivuille oli kirjattu torstaina, että 75–79-vuotiaat olisi rokotettu sataprosenttisesti. Muutos 75–79-vuotiaiden kohdalla johtuu siitä, että torstaina käytettiin Tilastokeskuksen toimittamaa vuoden 2019 asukastilastoa ja perjantaina vuoden 2020 tilastoa, Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto kertoo.

Ensi viikolle runsaasti rokotusaikoja

Eksote avaa perjantaina koronarokotusajanvarauksen uudelle ryhmälle. Nyt ajan voivat varata sellaiset 40 vuotta täyttäneet, jotka kuuluvat riskiryhmään kaksi.

Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus sekä ykköstyypin diabetes ovat esimerkkejä sairauksista, joita sairastavat kuuluvat ryhmään 2.

– Rokotusaikaa varaavien pitäisi itse tarkistaa, kuuluvatko he riskiryhmään. Toivomme rehellisyyttä rokotusajanvaraukseen, ettei etupainotteisesti varata aikoja, Kuitto sanoo.

Kuiton mukaan on tullut ilmi joitakin tapauksia, joissa rokotusajan varannut ei olekaan kuulunut riskiryhmään.

Ensi viikolle on vielä runsaasti koronarokotusaikoja, Kuitto toteaa.

Päivitetty 16.4.2021 kello 13:36: Lisätty THL:n luvut, tieto tilaston muutoksesta, uudesta rokotusryhmästä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka