Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lappeenrannassa kuultiin kovia pamauksia tiistai-iltana – Karhuvuoressa helisivät jopa ikkunat

Hätäkeskukselle paukahduksista ei ollut ilmoitettu iltakahdeksaan mennessä. Yksi todennäköinen syy äänille on Utin jääkärirykmentin harjoitukset, jotka ovat parhaillaan käynnissä.

Kanerva Jalarvo

Lappeenrannassa Parkkarilan suunnassa havaittiin useita kovia pamauksen ääniä tiistaina illalla. Noin kello 19 tienoilla kuului 3–4 jysähdystä ja myöhemmin kello 20 aikaan havaittiin vielä yksi paukahdus. Toimituksen tietoon tuli myös sosiaalisen median puolella jaettu ilmoitus, jonka mukaan pamausten voima oli saanut asunnon ikkunalasit helisemään Karhuvuoressa.

Kaakkois-Suomen poliisin tilannekeskuksen mukaan paukahduksista ei ollut ilmoitettu hätäkeskukseen ainakaan kello 20 mennessä. Poliisilla ei ollut tiedossa, mikä äänet on aiheuttanut.

Epäselväksi myös jäi, oliko nyt havaituilla äänillä mahdollisesti yhteyttä maaliskuussa Kisapuiston parkkipaikalta kuultuihin jysähdyksiin.

Todennäköinen selitys lienee kuitenkin Utin jääkärirykmentin harjoitukset, jotka ovat parhaillaan käynnissä. Etelä-Karjalan alueella harjoitustoimintaa on 12.–16. huhtikuuta sekä 27.–30. huhtikuuta.

Puolustusvoimien tiedotteen mukaan harjoituksiin osallistuvat helikopterit sekä sotilaiden käyttämät harjoitusampumatarvikkeet ja räjähdepanokset saattavat aiheuttaa äänihaittaa harjoituskohteiden ympäristössä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka