Nuorten harjoittelua ryhmissä aletaan helpottaa ensi viikosta lähtien Etelä-Karjalassa, jos koronatilanne paranee nykyistä tahtia – Harrastamaan pääsevät myös 13–20-vuotiaat nuoret

PEPOn nuorten ohjelmassa oli maanantaille merkitty joukkuekuvaus, mutta nyt he pääsevät sen jälkeen myös harjoittelemaan.

LAUTP:n valmennuspäällikkö Jyri Puhakainen sijoitteli kartioita paikoilleen seuran 14 -15-vuotiaiden poikien harjoituksissa tammikuussa, kun Lappeenrannan kaupungin kentille vielä pääsi harjoitusvuoroille. Ensi viikolla nuoret pääsevät taas takaisin Amikselle. Anu Kiljunen

Vesa Salminen

Liikuntapaikkojen rajoituksia aletaan purkaa Etelä-Karjalassa asteittain, jos koronatilanteen koheneminen jatkuu edelleen. Tavoitteena on, että 19. huhtikuuta lähtien vuonna 2008 syntyneet tai sitä nuoremmat saavat harrastaa lajiaan sisällä 10 hengen rajoituksella ohjaajat mukaan lukien. Ulkona osallistujien maksimimäärä on 20.

2008 tai sitä aiemmin syntyneet ovat saaneet rajoitusten mukaan harjoitella tähänkin saakka valtakunnallisen linjauksen mukaisesti, mutta nyt se sallitaan myös vuosina 2007–2001 syntyneille nuorille, joille sallitaan harrastustoiminta ulkona 20 hengen rajoituksella. Myös urheiluakatemiaan kuuluvien nuorten harjoittelu on sallittua ulkona.

Sen sijaan pelit tai esitykset joutuvat edelleen olemaan tauolla, eikä esimerkiksi harjoituspelejä sallita. Myös liikuntapaikkojen pukuhuoneet pysyvät kiinni.

Pelaajien joukkuekuvauksesta suoraan harjoituksiin

Aikuisten pääsarjojen ammattiurheilu sekä olympiatason yksilöurheilijoiden harjoittelu on ollut tähänkin saakka mahdollista. Siihen joukkoon kuuluu myös PEPOn miesten Kakkosen joukkue, mutta ei seuran kolmosessa pelaava naisten joukkue. Aikuisten harrastustoiminta on edelleen kokonaan tauolla.

– Ongelmahan on ollut 2007 syntyneet ja sitä vanhemmat nuoret, jotka eivät ole pystyneet harjoittelemaan lainkaan, PEPOn puheenjohtaja Kari Suninen sanoo.

Seuran kalenterissa oli ensi maanantaille merkitty joukkueiden valokuvaus kausijulkaisua varten, mutta nyt ohjelma muuttuu niin, että kuvausten jälkeen voidaan myös harjoitella. Turvaetäisyyksien vuoksi valokuvat on edelleen otettava yksittäisistä pelaajista eikä koko joukkueesta.

Välien on pysyttävä koko ajan riittävinä

Kaikki lasten ja nuorten harjoitukset on järjestettävä edelleen niin, että osallistujat ovat koko ajan yli kahden metrin päässä toisistaan. Turvavälin on oltava poikkeuksetta vähintään kaksi metriä läpi koko harjoituksen.

Kaavailluista paikallisista muutoksista teki linjauksen Etelä-Karjalan alueellinen tilannekuvaryhmä tiistaina, mutta lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia pyritään avaamaan koko maassa laajemmin toukokuussa.

Päätökset Etelä-Karjalan osalta tekee viime kädessä Etelä-Suomen aluehallintovirasto alueellisen tautitilanteen perusteella.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka