Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannan Kaukaalle tehdään uusi liikenneympyrä – Rakennustyöt alkavat jo huhtikuussa

Tavoitteena on sujuvoittaa liikennettä ja helpottaa pelastusajoneuvojen kulkua.

Lappeenrannan Kaukaalle rakennetaan uusi liikenneympyrä. Lappeenrannan kaupungin tiedotteen mukaan liikenneympyrä tulee Standertskjöldinkadun ja Lauritsalantien risteykseen. Lisäksi Lauritsalantien piennarta levennetään helpottamaan pelastusajoneuvojen kulkua.

Rakennustyöt alkavat viimeistään huhtikuun viimeisellä viikolla ja jatkuvat lokakuun puoliväliin asti.

Lappeenrannan kaupunki on sopinut urakasta infrayhtiö Kreaten kanssa.

Myös kevyenliikenteen järjestelyitä parannetaan

Tiedotteen mukaan liikenneympyrällä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta. Urakassa parannetaan lisäksi kevyenliikenteen järjestelyjä muun muassa korotetulla suojatiellä.

Projektin päällikön Eero Harjun mukaan työn aikana uusitaan myös muun muassa valaistusta, kivetyksiä, hulevesiviemäröintejä, saarekejärjestelyjä ja linja-autokatoksia.

Harjun mukaan liikenneympyrä ei tule täysin valmiiksi tämän vuoden aikana. Sen keskiosaan tuleva ympäristötaide sekä alueen pensas- ja puuistutukset toteutuvat ensi vuonna.

Liikenne tulee kulkemaan koko kuukausien mittaisen työrupeaman ajan, mutta joitakin poikkeusjärjestelyitä, kuten ajokaistan muutoksia, on luvassa.