Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lappeenrannan joukkoliikenteeseen tulee maskipakko – Taustalla muun muassa koululaisten paluu lähiopetukseen

Kasvomaskisuositus vaihtuu maskipakoksi Lappeenrannan joukkoliikenteessä. Kai Skyttä

Ilkka Pohjalainen

Lappeenranta on määrännyt maskipakon joukkoliikenteeseen. Se tulee voimaan maanantaina 12. huhtikuuta ja on voimassa toistaiseksi. Jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan tulee käyttää kasvomaskia joukkoliikenteessä matkustaessaan Lappeenrannassa, jos hänellä ei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä kasvomaskia.

Maskipakko koskee myös koulukuljetuksia. Lisäksi voimassa on edelleen vahva maskisuositus alle 12-vuotiaille, jotka osaavat ja pystyvät käyttämään maskia.

Joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski kertoo, että kaupunki voi määrätä maskipakon. Tosin ketään ei maskin puuttumisen takia poisteta liikennevälineestä, eikä ketään sanktioida eli hänelle ei määrätä rangaistuksia. Maskien laajamittaisella käytöllä pyritään osaltaan estämään koronavirustartuntojen leviämistä.

– Aikaisemmin on ollut voimassa vahva maskisuositus. Sen aikana noin 50 prosenttia matkustajista on pitänyt maskia. Toivomme, että se nousisi tästä vielä huomattavasti, Koski sanoo.

Yläkoululaiset sekä asteittain lukiolaisetkin palaavat viikolla 15 lähiopetukseen. Se kasvattaa myös joukkoliikenteen asiakasmääriä.

Maskipakko on jo käytössä esimerkiksi VR:llä ja Helsingin seudun liikenteessä (HSL).

Koski kertoo kaupungin tiedotteessa, että linja-autojen kuljettajat eivät valvo maskien käyttöä, mutta opastavat ja muistuttavat matkustajia maskipakosta ja alle 12-vuotiaita koskevasta maskisuosituksesta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka