Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määräämässä muun muassa liikuntatiloja suljettavaksi Etelä-Karjalassa, yläkoulujen sulku jatkuu

Liikuntakäytössä olevia tiloja määrätään kokonaan suljettavaksi. Kuvituskuva. Anu Kiljunen

Marianne Suntio

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti valmistelevansa päätöstä, jolla urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja määrätään kokonaan suljettavaksi 1.–14.4.2021 väliseksi ajaksi Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella. Päätös koskee myös Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueita.

Päätös perustuu tartuntatautilain 28.3.2021 hyväksyttyyn muutokseen, jossa poistettiin mahdollisuus pitää avoinna enintään kymmenen asiakkaan käytössä olevia tiloja. Lakimuutos tulee voimaan 31.3.2021, jolloin tartuntatautilain pykälän 58 g mukainen päätös tilojen sulkemisesta julkaistaan. Päätöksen on tarkoitus olla voimassa lain salliman enimmäisajan eli kaksi viikkoa, 1.–14.4.2021.

– Lakimuutos tarkoittaa käytännössä sitä, että uuden päätöksemme mukaan myös pienten asiakasmäärien liikunta- ja virkistyskäytössä olevat tilat on suljettava, kun tähän asti enintään kymmenen hengen käytössä olevia tiloja on ollut mahdollista pitää avoinna, aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen kommentoi AVIn tiedotteessa.

Tilojen käytössä poikkeuksia

AVIn tiedotteen mukaan suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

– Ymmärrämme päätöksen nopean voimaantulon tuomat haasteet muun muassa liikunta-alan toimijoille. Epidemiatilanteen vuoksi meidän on kuitenkin tehtävä päätös heti kun se on lain perusteella mahdollista, Nikunen sanoo AVIn tiedotteessa.

Etäopetus jatkuu huhtikuussa

Etelä-Karjalan yläkoulujen oppilaat pysyvät etäopetuksessa AVIn linjauksen mukaan vielä pääsiäisen jälkeisen viikon ajan eli 11.4.2021 asti.

Tilannetta arvioidaan uudelleen pääsiäisen jälkeen.

Juttua muokattu 16.15: Lisätty tiedotteen pohjalta Laura Nikusen kommentit

AVIn päätös

Suljettavat tilat

Urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevilla tiloilla tarkoitetaan:

– Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat

– Yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat

– Tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat

– Huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka