Skinnarilan kampus suljetaan opiskelijoilta kahdeksi viikoksi koronatilanteen rauhoittamiseksi

Yliopistolla olisi ensi viikolla tenttiviikko. Yliopisto tiedottaa tenttien järjestämisestä keskiviikkoon mennessä.

Lappeenrannan Skinnarilassa sijaitseva yliopiston ja ammattikorkeakoulun kampus suljetaan kahdeksi viikoksi opiskelijoilta. Tavoitteena on saada koronaviruksen leviäminen rauhoittumaan. Arkistokuva. Marleena Liikkanen

Terhi Kinnunen

Lappeenrannan Skinnarilassa sijaitsevat yliopiston ja ammattikorkeakoulun kampukset on suljettu opiskelijoilta kahdeksi viikoksi.

Syynä on opiskelijoiden keskuudessa ilmenneet kymmenet koronavirustartunnat, Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston (LUT) verkossa julkaistuissa koronaohjeissa sanotaan.

Holiday Club Saimaa -kylpylän tartuntaketjuun liittyen on tullut ilmi vajaat 40 koronatartuntaa, professori, LUTin ja LABin koronaryhmän vetäjä Liisa-Maija Sainio sanoo.

– Pidämme päivittäin Eksoteen yhteyttä ja tarkkailemme, miten tilanne kehittyy. Tämä oli ylimääräinen varotoimi, mikä päätettiin tehdä, että saisimme tilannetta rauhoittumaan.

Opiskelijat eivät pääse Skinnarilan kampukselle 22.2.–7.3. välisenä aikana. Sinä aikana opiskelijoiden sähköiset avaimet eivät toimi.

Tähän saakka lähiopetusta on järjestetty vain vähän. Lähiopetuksena on esimerkiksi pidetty labrakursseja, sote-alan koulutusta ja taidealan opetusta, Sainio toteaa.

Opiskelijat ovat voineet käydä kampuksella syömässä tai tekemässä esimerkiksi ryhmätöitä.

Sainio arvelee, että satoja opiskelijoita on voinut liikkua kampusalueella päivittäin.

Tällä viikolla yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa olisi opetusviikko. Ensi viikolla yliopistossa on tenttiviikko ja ammattikorkeakoulussa hiihtoloma, Sainio kertoo.

– Meillä kiivaasti mietitään, miten tenttijärjestelyjen osalta toimitaan. Siitä me tiedotamme keskiviikkoon mennessä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka