Eksote: Viikonloppuna varmistui yhteensä 30 koronatapausta – Ylilääkärin mukaan Etelä-Karjalassa kiertää todennäköisesti herkästi tarttuvia uusia virustyyppejä

Yli puolet tartunnoista oli perheen sisäisiä tai liittyi muihin aiempiin tartuntoihin. Opiskelijatalon ketjussa ei ole todettu uusia tapauksia keskiviikon jälkeen.

Etelä-Karjalassa on raportoitu 30 uutta koronavirustartuntaa viikonlopun aikana.

Nyt koronatapauksien yhteenlaskettu määrä on maakunnassa 462, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) maanantaina päivitetyssä tilannekuvassa sanotaan.

Tartunnoista 8 on merkitty sunnuntaille, 9 lauantaille ja 13 perjantaille, koronavirustauti lukuina -taulukosta selviää.

Yli puolet tartunnoista on perheiden sisäisiä tartuntoja tai liittyy aiempiin tartuntoihin, Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka kertoo.

– Hieman pelottaa, että meillä todennäköisesti kiertää uusia virustyyppejä useasta lähteestä. Niiden tarttuvuus on herkkä.

Raasakan mukaan ilmi on tullut esimerkiksi tartuntoja, jotka on saatu ulkona liikuntaharrastuksessa.

– On tilanteita, joista ei ole odotettu, että altistus voisi johtaa tartuntaa, mutta on kuitenkin tullut tartuntoja, Raasakka kertoo.

Positiiviset koronanäytteet, joiden epäillään olevan esimerkiksi brittimuunnosta, sekvensoidaan asian selvittämiseksi.

Etelä-Karjalassa koronavirukseen sairastuneiden ikäjakauma painottuu edelleen nuoriin aikuisiin. Yli 65-vuotiaita koronaan sairastuneita tuli ilmi muutama viime viikon lopulla.

Toistaiseksi koronapotilaat eivät ole kuormittaneet sairaanhoitoa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 0–5 koronapotilasta.

Opiskelijaketjussa ei uusia tartuntoja keskiviikon jälkeen

Karankokadun opiskelijataloon liittyen ei ole todettu uusia koronatapauksia viime keskiviikon jälkeen. Ketjussa varmistui yhteensä 50 tartuntaa, Raasakka kertoo.

Karanteeniin määrättyjen opiskelijoiden karanteenit ovat nyt päättyneet.

– Uskomme, että olemme jo turvallisella puolella.

Opiskelijayhteisössä on ollut joitakin koronatapauksia, jotka liittyvät tapaamisiin.

– Mutta ei mitään laajoja ketjuja, Raasakka toteaa.

THL kertoi maanantaina 8 tartunnasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi maanantaina, että Etelä-Karjalan koronatartuntojen määrä kasvoi kahdeksalla tartunnalla.

Niistä 7 todettiin Lappeenrannassa ja yksi Imatralla.

Lemillä tartuntoja on ollut yhteensä 7, Luumäellä 9, Parikkalassa 9, Rautjärvellä 6, Ruokolahdella 14, Savitaipaleella 6 ja Taipalsaarella 15.

Yhteensä Etelä-Karjalassa on THL:n koronakartan mukaan ollut 478 koronatapausta.

THL kertoi lauantaina Etelä-Karjalassa varmistui 13 koronatartuntaa ja sunnuntaina 7.

Koko maassa 392 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 392 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7 402 tartuntaa, mikä on 2 222 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 3 932 tartuntaa. Tämä on 462 enemmän kuin edeltävien seitsemän päivän aikana.

Yhteensä Suomessa on todettu nyt 58 064 koronavirustartuntaa.

Etelä-Karjalassa rokotettu 9 prosenttia väestöstä

Koronavirustilanne on Etelä-Karjalan alueella leviämisvaiheessa. Epidemian kolme vaihetta ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Eksoten rokotusten edistymistä seuraavan sivun mukaan 11 243 eteläkarjalaista, eli noin 9 prosenttia väestöstä, on saanut koronarokotteen. Yli 80-vuotiasta yli puolet on rokotettu.

Tehosterokoteannoksia on jaettu hieman alle 2 000 kappaletta.

Päivitetty 1.3.2021 kello 11:47: Lisätty ylilääkäri Sami Raasakan kommentit; päivitetty kello 12:07: Lisätty THL:n luvut

Lue lisää aiheesta

Mainos: Etelä-Saimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka