Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä suosittelee julkisten tilojen pääasiallista sulkemista – AVIn päätöksiä odotetaan vielä

Etelä-Karjala jatkaa koronaviruksen leviämisvaiheessa. Alueellinen tilannekuvaryhmä kokoontui tiistaina iltapäivällä.

Alueellisen tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula kertoo, että tilannekuvaryhmä suosittelee kunnille julkisten tilojen pääasiallista sulkemista.

– Monet kunnathan ovat jo tehneet näitä päätöksiä. Kirjastoissa lainaaminen onnistuisi. Liikuntatilat laitettaisiin kiinni pois lukien vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiltä, ammattiurheilijoilta sekä erityisryhmien kuntoutukselta.

Karhulan mukaan Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on luvannut, että se antaa tällä viikolla päätökset yläkoulujen etäopetuksesta 8. maaliskuuta alkaen kolmen viikon ajan ja kuuden hengen kokoontumisrajoituksesta maaliskuun loppuun asti.

Kansalaisopiston opetus keskeytetään siltä osin, kun sitä ei ole mahdollista toteuttaa etäopetuksena.

Etätyösuositus on edelleen voimassa Etelä-Karjalassa. Tuula Karhula huomauttaa, että se on ollut voimassa pian vuoden.

– Etätyö pienentää työntekijöiden riskiä sairastua koronavirukseen sekä työyhteisön riskiä haavoittua, jos epidemia iskee työyhteisöön.

Isot joukkoaltistukset erittäin mahdollisia

Noin 80 prosenttia Etelä-Karjalan koronavirustartunnoista on tällä hetkellä alustavan tiedon mukaan mutaatioita. Sen takia isot joukkoaltistukset ja laajat tartuntaryppäät ovat Tuula Karhulan mukaan erittäin mahdollisia ja valitettavasti jopa todennäköisiä.

– Koronavirus tarttuu ihmiseltä ihmiselle. Paras tapa torjua tartuntoja on vähentää ihmisten välisiä kontakteja. Tähän pyrimme myös tiistaina voimaan astuvilla rajoituksilla.

Karhula pyytää ihmisiä miettimään, miten nämä voisivat itse vähentää kontakteja omassa elämässään.

– On tärkeää, että sellaisissa tilanteissa, joissa on muiden ihmisten tapaaminen on välttämätöntä kuten ruokaostoksilla, säilytetään toisiin vähintään kahden metrin turvaväli, neuvoo Karhula.

Etelä-Karjalassa pidetään välttämättömänä, että tartunnanjäljitys saadaan turvattua. Siten voidaan saada sairastuneet karanteeniin ja hidastettua koronaviruksen leviämistä.

Mainos: Etelä-Saimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka