Eksote: Seitsemän uutta koronatartuntaa Etelä-Karjalassa, 18. helmikuuta jälkeen yhteensä 247 tartuntaa

Lappeenrannassa THL:n mukaan kuusi uutta tartuntaa.

Etelä-Karjalassa on todettu seitsemän uutta koronatartuntaa. Tiedot käyvät ilmi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) päivittäin julkaisemasta tilannekatsauksesta.

Yhteensä maakunnassa on nyt todettu 588 tartuntaa Eksoten mukaan.

Eksoten koronavirustauti lukuina -taulukkoon kaikki uusimmat tartunnat on merkitty keskiviikolle. Taulukon mukaan keskiviikkona otettiin 223 koronanäytettä.

Sairaalahoidossa on edelleen 7 koronapotilasta. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä nousi yli 5:een ensimmäistä kertaa keskiviikkona.

Etelä-Karjalan koronatilanne alkoi paheta 18. helmikuuta, kun tartuntoja ilmeni kymmenen. Silloin alkoivat tulla ilmi ensimmäiset tapaukset Karankokadun opiskelijatalon tartuntaketjussa, johon liittyen koronatartuntoja kertyi yhteensä reilut 50.

18. helmikuuta alkaen Etelä-Karjalassa on todettu 247 koronatartuntaa. Se on 42 prosenttia kaikista vuoden aikana todetuista tartunnoista.

Lappeenrannassa kuusi uutta tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Etelä-Karjalassa on varmistunut yhteensä 600 koronatartuntaa, eli 8 enemmän kuin keskiviikkona.

Uusia tartuntoja THL listaa Lappeenrantaan 6. Lappeenrannan tartuntojen yhteismäärä on nyt 416.

THL:n mukaan Taipalsaarella on todettu yksi uusi tartunta (yhteensä 20) ja Luumäellä yksi (yhteensä 11).

Ennallaan tartuntamäärä pysyi Imatralla (108), Lemillä (7), Parikkalassa (11),Rautjärvellä (7), Ruokolahdella (14) ja Savitaipaleella (6).

Yli 80-vuotiasta rokotettu yli kolme neljännestä

Etelä-Karjalassa on rokotettu 15 842 ihmistä, joka vastaa noin 12 prosenttia väestöstä. Yli 85-vuotiaista on nyt rokotettu 75 prosenttia ja 80–84-vuotiaista 79 prosenttia.

Tehosterokotteen on saanut reilut 2 000 eteläkarjalaista.

Uutinen päivittyy.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka