Eksote: Keskiviikkona varmistui 28 uutta koronatapausta – Myös koronanäytteitä otettiin ennätysmäärä

Yli puolet Eksoten kaikista koronatapauksista ovat peräisin kuluneelta kuukaudelta.

Etelä-Karjalassa on varmistunut keskiviikkona 28 uutta koronavirustartuntaa. Se on suurin määrä tartuntoja yhtenä päivänä Etelä-Karjalassa.

Tartuntojen kokonaismäärä on nyt Eksoten koronasivujen mukaan koko pandemian ajalta yhteensä 695 kappaletta.

Kaikki keskiviikon 28 uutta positiivista tulosta ovat tiistaina 16. maaliskuuta otetuista näytteistä, joita otettiin 492 kappaletta. Se on suurin näytteenottomäärä per päivä tähän mennessä. Kaiken kaikkiaan koronatestejä on tehty nyt 55 941 Eksotessa.

Eksoten ylilääkäri Sami Raasakan mukaan tautia on nyt tarjolla vähän joka puolella, joten ei pitäisi miettiä, mistä sitä voi saada, vaan välttää kaikkia kontakteja ja liikkumista kodin ulkopuolella, mikä ei ole välttämätöntä.

– Pääosin uudet tartunnat ovat Lappeenrannasta. Osa on tunnetuista ketjuista, osa on erillisiä.

Keskiviikkona puolilta päivin tartuntaketjujen selvittely oli vielä kesken.

Lisää kapasiteettia näytteenottoon

Näytteenottokapasiteettia on Raasakan mukaan kasvatettu tällä viikolla. Armilan näytteenottokapasiteetti on puolitoistakertaistettu, ja sitä tullaan vielä tiivistämään. Iltaisin apuja saadaan päivystyksestä.

– Pyritään siihen, ettei näytteenottoon tulisi pitkiä viiveitä. Seuraavana päivänä näytteenottoon pääsee varmasti, samana päivänä ei välttämättä puolen päivän jälkeen aikoja löydy, Raasakka sanoo.

– Tilanne on erittäin huolestuttava, alkuviikon aikaan on jo yli 50 positiivista tapausta. Kasvu tartunnoissa on todella nopeaa ja luvut kasvavat tällä viikolla. Tautia on niin paljon, että mennään lähelle Varsinais-Suomen tasoa pikku hiljaa. Asia pitäisi nyt ottaa vakavasti.

Sairaalahoidossa on keskiviikkona Eksoten alueella kahdeksan potilasta kuten tiistainakin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronasivun mukaan uusista tartunnoista Lappeenrannassa on 20 sekä Imatralla, Taipalsaarella, Ruokolahdella sekä Savitaipaleella yksi uusi tartunta kussakin.

Yli puolet tapauksista yhdessä kuukaudessa

18. helmikuuta jälkeen Etelä-Karjalassa on tullut ilmi 354 koronatapausta. Se on yli puolet kaikista Eksoten koronatapauksista.

Sillä päivämäärällä alkoi tulla ilmi tapauksia Karankokadun opiskelijataloon liittyvässä tartuntaketjussa, jossa oli lopulta viitisenkymmentä tartuntaa. Kyseisen tartuntaketjun jälkeen koronatartuntoja on tullut ilmi yhteensä enemmän kuin koko sitä edeltäneenä aikana Etelä-Karjalassa.

Eksoten alueella on annettu 18 400 koronarokotusta. Rokotettujen osuus väestöstä on noin 14 prosenttia. Tehosterokotettuja henkilöitä on 2 081.

Yli 80-vuotiaat on rokotettu yli 80-prosenttisesti, 75–79-vuotiasta on rokotettu 29 prosenttia.

Uutista päivitetty 17.3. klo 12.15, lisätty Raasakan kommentit ja THL:n tiedot..

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka