Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannan Lönnrotin koulussa on todettu uusi koronatartunta – Karanteeniin on asetettu 7 oppilasta ja 4 aikuista

Eksote on yhteydessä kaikkiin altistuneisiin.

Lappeenrannan Lönnrotin koulussa on varmistunut uusi koronavirustartunta. Karanteeniin on asetettu yksi koululuokka eli seitsemän oppilasta ja neljä aikuista. Karanteeni kestää 26. maaliskuuta saakka.

Lappeenrannan kaupungin tiedotteen mukaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on yhteydessä kaikkiin altistuneisiin. Muilta osin Lönnrotin koulun arki jatkuu toistaiseksi normaalisti.

Lönnrotin koulun rehtori Jari Husukertoo, että tieto tartunnasta tuli perjantaina aamupäivällä.

– Kun tieto asiasta tuli, välitin altistuneiden yhteystiedot Eksoten tartuntatautilääkäreille, jotka huolehtivat heidän kontaktionnista. Uskoisin, että heihin ollaan puhelimitse yhteydessä vielä tämän päivän aikana.

Husu on itse tiedottanut huoltajille asiasta, ja informoi heitä tarvittaessa vielä tarkemmin tilanteeseen liittyen.

Kyseessä jo toinen korona-altistus

Lönnrotin koulussa todettiin aiempi koronatartunta 12. maaliskuuta. Korona-altistumisen seurauksena karanteeniin asetettiin yksi koululuokka eli 20 oppilasta ja yksi opettaja. Heidän osaltaan karanteeni päättyy ensi maanantaina.

– Karanteenissa jo olevien parista ei ole ilmennyt jatkotartuntoja tähän mennessä. Eli näillä näkymin he voivat palata normaalin koulutyön pariin ensi tiistaina, Husu kertoo.

Lönnrotin koulussa on yhteensä 165 oppilasta.

Koronatesteihin hakeuduttava matalalla kynnyksellä

Tiedotteessa muistutetaan, että lievienkin oireiden vuoksi tulee hakeutua koronatesteihin. Koronatestiin voi hakeutua www.omaolo.fi/-sivustonkautta. Omaolossa oirearvion voi täyttää myös lapsen oireista.

Mikäli verkkopalvelun käyttö ei onnistu, voi testiin varata ajan omalta hyvinvointi- ja terveysasemalta tai päivystysaikaan numerosta 116 117.

Hyvinvointi- ja terveysasemien yhteystiedot sekä lisää koronatilanteeseen liittyviä toimintaohjeita löytyy Eksoten verkkosivustolta.

Uutista päivitetty 19.3. klo 15: Lisätty rehtori Jari Husun kommentit.