Skinnarilan koulua käyvän oppilaan säryt helpottuvat viikonloppuisin, äiti toivoo muuttoa väistötiloihin mahdollisimman pian

Skinnarilan koulun sisäilmatutkimuksen mukaan lähes kaikissa kattoikkunarakenteissa oli vuotojälkiä, joita löytyi myös rakennuksen yläpohjasta. Vesikatteen kallistukset ovat tutkimuksen mukaan puutteelliset, ja vesi on lammikoitunut koulun katolle.

Marika Huttusen kaksi lasta käy Skinnarilan koulua. Toinen pystyy käymään koulua, mutta toinen joutuu aika ajoin jäämään kotikouluun, sillä varsinaisessa koulussa muun muassa päätä ja kurkkua alkaa särkeä. — Oireet voisivat olla flunssan oireita, mutta vuosien myötä olen oppinut huomaamaan, että koulupäivinä ne ilmestyvät, viikonloppuisin helpottavat ja koulujen loma-aikoina ovat kokonaan poissa, Huttunen sanoo. Huttusen mielestä on tärkeintä saada Skinnarilan koulun lapset ja henkilökunta terveellisiin ja turvallisiin tiloihin niin pian kuin mahdollista. — Toivottavasti kaupunki saisi järjestettyä väistötilat, joihin koulu voisi siirtyä toivottavasti jo vuoden vaihteessa. Seuraavassa vaiheessa voitaisiin valmistella sitten se useamman vuoden tilaratkaisu, Huttunen toivoo.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Saimaan sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Olen jo tilaaja