Lappeenrannan Karpalokadulla kotiintuloajat ja kakkuvuoat ovat yhteisiä — "Lapset saavat mennä kaikkien jääkaapeille ja kulkea aitapuskien läpi"

Karhuvuoren Karpalokadulla asuvat Tinna Sipiläinen (vas.), Tiia Sipiläinen, Niina Seppälä sekä Tessa Sipiläinen ja Iida Turunen (eturivissä) pitävät kotikatuaan turvallisena ja lämminhenkisenä asuinympäristönä, josta sekä lapset että aikuiset ovat löytäneet hengenheimolaisensa. Kai Skyttä

Naapureiden kesken kaikki on yhteistä Karpalokadulla Lappeenrannan Karhuvuoressa. Kun yhdessä perheessä on juhlat, kaikkia jääkaappeja ja kakkuvuokia saa lainata. Tai kun jonkin talon asukas menee kauppaan, tuo hän sipuleita naapurillekin. Ja jos lapsi teloo jalkansa pihapeleissä, kylmäpussin saa hakea Seppälältä. — Karpalokadulla asuu samanhenkisiä ihmisiä. Kaikki on vähän sinnepäin, eikä asioita oteta turhan vakavasti. Lapset saavat mennä kaikkien jääkaapeille ja kulkea aitapuskien läpi. Täällä ei tarvitse jännittää, kertoo Niina Seppälä, joka muutti Karpalokadulle viisitoista vuotta sitten talonsa valmistuttua. Myös Karpalokadulla asustava Paavo-kissa on melkein kuin yhteinen. Harmaakarvaisella kaverilla on lupa kuljeskella kaikilla pihoilla.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa 3 kk 4 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Esaimaa.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi-, Kymensanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi