Lappeenrantalaiset eläkeläiset vievät teatterielämyksiä Etelä-Karjalan palvelukoteihin pullapalkalla — "Vanhus voi olla aivan liikkumaton, mutta kun ottaa kädestä ja katsoo silmiin, tulee hymy"

Lappeenrantalaisen senioriteatteriryhmän jäsenet Vesa Laari (vasemmalta), Markku Vänttinen, Pekka Östman, Mari Mänttäri ja Mirja Iivonen vievät kansakouluun sijoittuvan näytelmänsä palvelukoteihin pullakahvipalkalla.

Kahvia ja pullaa, se riittää. Näin vastaa lappeenrantalainen senioriteatteriryhmä, kun palvelukodista kysytään, mitä esitys maksaa. — Ajatuksena on, että viemme kulttuuria sinne, mistä ei voida lähteä teatteriin. Hoivakodeilla ei ole rahaa vanhusten virkistykseen. Päättäjät toimivat sokeasti, kun poistavat määrärahoja vanhuksilta, sanoo ryhmän jäsen Pekka Östman. Lappeenrantalaisista eläkeläisistä koostuvan teatteriryhmän tarina alkoi vuonna 2013, kun Etelä-Karjalan kesäyliopistossa järjestettiin senioriteatterikurssi. Kurssin jäsenistä muodostui pienempi ryhmä, jonka kokoonpano vakiintui pari vuotta sitten viisihenkiseksi. — Mietimme, mitä haluamme tehdä. Olimme kaikki samaa mieltä siitä, että haluamme viedä teatteria vanhusten tykö, Östman kertoo. Takana on jo 70 esitystä pääasiassa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin palvelukodeissa ja päiväkeskuksissa. Puskaradio on laulanut, ja kesätauon jälkeen ryhmän keikkakalenterissa on täyttä marraskuuhun asti.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa 3 kk 4 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Esaimaa.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi-, Kymensanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi