Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eteläkarjalaiset hoivakodit saavat yksittäisiä muistutuksia vuosittain, ja syynä on esimerkiksi asiakkaan kohtelu — Kohun keskellä oleva hoivapalveluyritys Esperi Care laajentaa toimintaansa vauhdilla maakunnassa

Esperi Careen liittyviä ongelmatapauksia on tullut Valviran tietoon usean aluehallintoviraston alueelta. Yritys kaavailee Etelä-Karjalaan yhteensä kuutta uutta hoivakotia.

Kohun keskellä oleva hoivapalveluyritys Esperi Care ei ole aiheuttanut ongelmia Etelä-Karjalassa. Laajamittaisia, toistuvia valituksia ei ole tullut Esperin eikä muiden Eksoten palveluntuottajien hoivakodeista, kertoo terveys- ja vanhuspalvelujen johtaja Tuula Karhula Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiristä. Maakunnan hoivakodit saavat kuitenkin yksittäisiä kirjallisia muistutuksia esimerkiksi asiakkaan kohtelusta vuosittain. Karhulan mukaan tällaisia tapauksia on ollut yhteensä korkeintaan pari vuodessa. Selvää vähenemistä tai kasvua ei luvuissa näy, Karhula arvioi. — Laajamittaisia ongelmia hoivakodeissa ei ole ollut. Vuosittain tulee yksi tai kaksi muistutukseksi luokiteltavaa. Ne koskevat yksittäisiä asiakkaita. Valitus voi tulla asiakkaalta itseltään tai omaiselta, jos hoivakodissa on sattunut vaikka kaatuminen, Karhula kertoo. Eksoten suurimmat vanhuspalveluiden tuottajat ovat hoivapalveluyritys Attendo ja Lappeenrannan palvelukeskussäätiö. Valtakunnallisista toimijoista ikääntyneille asumispalveluja tuottavia yrityksiä ovat Attendon lisäksi Coronaria ja Esperi Care. Muut ovat paikallisia yhdistyspohjaisia palveluntuottajia. Lisäksi on kolme pientä yksityistä ikääntyneiden asumispalvelujen tuottajaa. Kaikkiaan Eksotella on 612 tehostetun palveluasumisen eli ympärivuorokautisen toiminnan paikkaa, sanoo ostopalvelupäällikkö Teija Malinen Eksotesta.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Saimaan sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Esaimaa.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi-, Kymensanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi