Palmun alla lekottelu onnistuu Lappeenrannassa, vaikka kelluva rantapromenadi unohtui — Nyt pitää panostaa ruokaan, ja sen tietävät Kaupunginlahden kupeessa toimivat yrittäjät
Kaupunginlahden tuntumaan on noussut uusia ravintoloita ja terasseja. Vuosien takainen ajatus kelluvasta rantapromenadista painui unohduksiin, mutta Lappeenrannan Wirman Antti Tuomaala pitää lisätilaa sataman liikeideoille yhä tarpeellisena. Hiekkalinnan kävijämäärä on tähän mennessä viime vuoden tasolla tai enemmän.
Lappeenrannan satamassa voi siemailla trendikästä aperol spritz -drinkkiä palmun alla, syödä tapaksia välimerelliseen tyyliin tai keinutella auringonlaskuun sup-laudalla. Kuluvan vuoden aikana Kaupunginlahden kupeeseen on tullut uusia palveluita ja vanhat ovat laajentaneet toimintaansa. Esimerkiksi sataman tullirakennuksessa toimiva pizzeria Don Papa kasvoi rakennuksen katolle viime kesänä. Katto-nimeä kantavan terassin trooppinen estetiikka on näkynyt kaupunkilaisten ja turistien Instagram-kuvien virrassa.