"Niille, jotka jäävät toimintaan, tämä on elämäntapa" — Meripelastusseura Etelä-Saimaan miehistö harjoittelee pelastamista lähes ympärivuotisesti ja lämpimällä ryhmähengellä

Meripelastusseura Etelä-Saimaan avunsaajista suurin osa on huviveneilijöitä. Vesilläliikkujien matka katkeaa useimmin tekniseen vikaan tai merimiestaitojen heikkouteen.

Halu auttaa on ollut aina. Meripelastusseura Etelä-Saimaan miehistöön kuuluva Toni Relander uskoo saaneensa auttamishalun äidinmaidon mukana. — Haluan auttaa ihmisiä, ja olen oikeastaan aina ollut sellainen. Päällystöön kuuluva Toni Kolhonen taas on meripelastaja kolmannessa polvessa. — Pelastustoiminta ja kaikki siihen liittyvä on aina kiinnostanut. Hyvä puoli on sekin, että pääsee liikkumaan vesillä hyvällä kalustolla. Muillekin miehistön jäsenille veneily ja etenkin Saimaa ovat aina olleet rakkaita asioita. — Tosin joskus toimintaamme tulee mukaan sellaisiakin, jotka eivät ole ikinä olleet veneessä. Eikä sillä ole väliä. Koulutuksemme alkaa siitä, että miten pysyt veneen kannella ja jos tiput, miten pitää toimia, Kolhonen kertoo.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Saimaan sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 6 vk 3,50 €/vk

Digitilauksen sisältö

  • Esaimaa.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi-, Kymensanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi