Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Mikkelin Jukureista lähtenyt koronatartuntaketju yltää Etelä-Karjalaankin – Kimpisen lukiossa ei altistumisia

Altistumiset ovat yksittäisiä, eikä kenelläkään ole todettu tartuntaa.

Koronavilkku-sovellutuksesta on hyötyä, kun Mikkelin Jukureista lähteneen tartuntaketjun altistuneita etsitään. Kai Skyttä

Anne Kokkonen

Mikkelin Jukureiden U20-jääkiekkojoukkueesta lähtöisin olevia koronavirusaltistuksia on selvitetty myös Etelä-Karjalassa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Sami Raasakka kertoo, että joitakin altistumisia on paljastunut, mutta kysymys on yksittäistapauksista. Kenelläkään altistuneella ei ole todettu tartuntaa.

Altistumisia epäiltiin tapahtuneen muun muassa Kimpisen lukiossa. Selvitykset kuitenkin osoittivat, ettei huoleen ole aihetta.

– Huhut eivät pidä paikkaansa, Kimpiseen johtavaa altistumisketjua ei ole olemassa, lukion rehtori Olli Mielonen toteaa.

Yhteistyötä maakuntien välillä

Kimpiseen johtavaa altistumisketjua ei ole olemassa.

Olli Mielonen

Jääkiekkojoukkueen koronatartunnat tulivat ilmi maanantaina. Tähän mennessä tartuntaketjussa on todettu 21 tartuntaa, ja altistuneita on satoja.

Kaakkois-Suomen sosiaali- ja terveyspiirit ovat tehneet yhteistyötä altistumisketjujen selvittämiseksi. Sami Raasakan mukaan se taho, jonka alueelta altistus on lähtöisin, ilmoittaa toisiin piireihin yltävistä kontakteista paikallisille terveysviranomaisille. Kukin sosiaali- ja terveyspiiri huolehtii sen jälkeen omista altistumisistaan.

Tämänkertainen yhteistyö ei ole poikkeuksellista edes korona-aikana. Yksittäisiin tapahtumiin liittyviä altistumisketjuja on selvitelty ennenkin.

Altistumiset näyttävät tällä kertaa kohdistuvan ennen muuta Etelä-Savoon ja Kymenlaaksoon. Etelä-Karjalan yhteyksiä on ollut vähemmän.

– Selvitettävää on paljon. Tämä on niitä tapauksia, jossa Koronavilkku-sovellus voi näyttää voimansa, Raasakka arvioi.

Eksoten alueella on tähän mennessä tullut ilmi yhteensä 29 koronavirustartuntaa. Uusin varmistunut tartunta tuli tietoon torstaina 3. syyskuuta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka