Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalassa varmistui perjantaina yksi uusi koronatapaus, henkilö oli jo karanteenissa altistumisen takia

Etelä-Karjalassa on perjantaina kirjattu yksi uusi koronatartunta. Etelä-Karjan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) sivujen mukaan varmistettuja koronatartuntoja on todettu maakunnassa nyt yhteensä 44.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilannekartassa Etelä-Karjalaan on kirjattu 43 koronatapausta perjantaina. Lappeenrantaan tartunnoista on tilastoitu 30. THL ei ilmoita koronatiedoissa paikkakuntia, joissa on alle viisi tartuntaa. Puumala Etelä-Savosta on noussut listalle kuudella tapauksella.

Tartunnan saanut oli jo karanteenissa

Tuorein Etelä-Karjalan tapaus liittyy Eksoten ylilääkäri Sami Raasakan mukaan aikaisempaan tartuntaan Etelä-Karjalassa.

– Tässä ei ollut mitään yllättävää. Tartunta liittyy aikaisempaan tunnettuun tartuntaan, ja henkilö on ollut jo karanteenissa lähikontaktin takia. Nyt vain saatiin positiivinen tulos hänestäkin.

Kyseessä on Raasakan mukaan aikuisikäinen potilas, ja hän on kotihoidossa.

Tuore tartuntatapaus ei Raasakan mukaan myöskään johda tähänastisten tietojen mukaan mihinkään uusiin toimenpiteisiin.

Suomessa 141 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 141 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Yhteensä tartuntoja on todettu tähän mennessä 10 244.

Viimeisen kahden viikon jaksolla tartuntoja on todettu 1 386, mikä on 753 tartuntaa enemmän kuin aiemmalla kahden viikon jaksolla.

Uusia tartuntoja on todettu eniten Helsingissä, yhteensä 56. Vantaalla uusia tartuntoja on 17 ja Espoossa 12. Muutoin tartunnat jakautuvat yksittäisiin tai muutamiin löydöksiin useilla paikkakunnilla.

Juttua päivitetty 2.10. klo 12.50 THL:n tiedoilla.