Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ammattiopistolla Imatralla koronatartunta – Yksi opiskelijaryhmä karanteeniin ja kone- ja tuotantotekniikan ala etäopetukseen

Sampo suosittelee vahvasti maskien käyttöä Imatran toimipisteessä.

Saimaan ammattiopistolla Mansikkalassa on todettu koronatartunta. Tartunnan vuoksi kone- ja tuotantotekniikan opiskelijaryhmä sekä kaksi ryhmän opettajaa on määrätty Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) toimesta karanteeniin. Karanteeni kestää 14 vuorokautta.

Muut Sammon opiskelijat tai henkilökuntaan kuuluvat eivät Eksoten tietojen mukaan ole altistuneet.

Koronapositiiviseksi on todettu yksi henkilö.

Rehtori Antti Lehmusvaara kertoo, että varmistunut koronatartunta tuli ammattiopiston tietoon maanantaina aamulla.

– Itse sain tiedon koulun organisaatiolta. Ammattiopistolle tieto on tullut suoraan tartunnan saaneelta henkilöltä itseltään.

Lehmusvaaran mukaan opiskelijoille tilanteesta on kerrottu Wilma-viestillä ja henkilökuntaa on tiedotettu koulun lähiverkon Intran kautta. Tiedote on julkaistu myös ammattiopiston nettisivuilla.

Karanteeniin asetettu 17 opiskelijaa

Opiskelijaryhmän karanteenin lisäksi koko Imatran kone- ja tuotantotekniikan alan opetus järjestetään varotoimenpiteenä etäopetuksena seuraavan kahden viikon ajan.

– Karanteeniin asetetun ryhmän koko on 17 opiskelijaa, Lehmusvaara kertoo.

Lehmusvaaran mukaan koronavirukselle altistunut ryhmä on ollut muista opetusryhmistä erillään.

– Eksote selvittää parhaillaan, kuinka pitkäaikaisista altistumisista on kyse. Eksote on yhteydessä tartunnan saaneeseen sekä jokaiseen karanteeniin asetettuun henkilöön, ja sitä kautta altistumisketjuja selvitetään.

Sampo muistuttaa tiedotteessaan, että koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen on tärkeää. Sairaana tai oireisena ei töihin tai opiskelemaan saa tulla. Myös maskien käyttöä Imatran toimipisteessä suositellaan vahvasti.

Juttua täydennetty klo 13.35: Lisätty rehtori Antti Lehmusvaaran kommentit.