Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalassa tuli tietoon yksi uusi koronatartunta torstaina – Suomessa tartuntoja 296

Etelä-Karjalassa on kirjattu Eksoten mukaan yksi uusi koronatartunta torstaina. Maakunnassa on nyt varmistettuja koronatartuntoja yhteensä 49. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedoissa Lappeenrannassa on kirjattu nyt 35 tartuntaa.

Etelä-Karjalan alueella on varmistettu 21.9. jälkeen 20 uutta koronavirustartuntaa.

Eksoten ylilääkäri Sami Raasakan mukaan tuorein koronatartunta on todettu nuorehkolla aikuisella. Sitä ei ole voitu yhdistää aikaisempiin tiedettyihin tartuntaketjuihin, mutta todennäköisesti tartunta on saatu Etelä-Karjalasta. Tartunnan saanut on kotihoidossa.

Raasakan mukaan koronanäytteitä lähtee tällä hetkellä Eksoten näytteenottopaikoista Helsinkiin analysoitavaksi arkipäivisin 300 – 400 kappaletta päivässä, viikonloppuisin 100 – 150 päivässä. Määrä on pysynyt melko samana elokuun jälkeen.

– Silloin elokuussa oli piikki näytemäärissä, kun tuli laaja kehotus pienten lasten testaamiseen, mutta kun suositusta lievennettiin, se laski määriä jonkun verran, Raasakka kertoo.

Suomessa 296 tartuntaa

Koko maassa uusia koronavirustartuntoja raportoitiin torstaina kaikkiaan 296, mutta tulokset jakautuvat usealle eri päivälle, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen tiedotustilaisuudessa.

Yhteensä koronavirustartuntoja on todettu tähän mennessä 11 345. Keskiviikkona kerrottiin, että koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu 346.

Tänään julkaistun THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön koronaviikkoraportin mukaan viime viikolla koronatartuntojen lähde jäi epäselväksi noin 60 prosentissa tapauksista.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella noin 75 prosentissa tapauksista tartunnanlähde jäi selvittämättä. THL:n johtajan Salmisen mukaan tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä tapauksista tartunnanlähteet jäävät selvittämättä jopa yli 80 prosentissa tapauksista.

Koko maan tartunnoista, joista tartunnanlähde saatiin selvitettyä, noin 40 prosenttia oli peräisin perhepiiristä tai työpaikalta ja noin 10–15 prosenttia ravitsemisliikkeistä.

Nuorten ja nuorten aikuisten osuus todetuista koronavirustapauksista on nyt suurempi kuin keväällä. Viime viikolla yli 70 prosenttia todetuista tartunnoista todettiin alle 50-vuotiailla ja miltei puolet alle 30-vuotiailla.

Juttua täydennetty 8.10. kello 11.05 Sami Raasakan kommenteilla.

Juttua täydennetty 8.10. kello 12.31 THL:n tiedoilla.