Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksoten alueella kaksi uutta koronatartuntaa, molemmat Imatralla – Imatralla todettu nyt yhteensä kuusi tartuntaa

Toinen uusista tapauksista on kotihoidon asiakas, josta uutisoitiin jo torstaina.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) sivupäivityksessä perjantaina maakunnassa on kirjattu kaksi uutta koronatartuntaa. Ne varmentuivat jo torstain puolella. Molemmat uudet tapaukset ovat Imatralla.

Eksoten ylilääkäriSami Raasakan mukaan toinen tapauksista on kotihoidon asiakas, josta uutisoitiin jo torstaina. Toinen on keski-ikäinen henkilö. Molemmat ovat hyväkuntoisina kotihoidossa. Sairaalahoidossa ei Eksoten alueella ole edelleenkään yhtään potilasta.

Kotihoidon asiakkaan kohdalla tartunnan lähde on Raasakan mukaan selvä, tartunta on saatu läheiskontaktissa ja se liittyy selvästi aikaisemmin tiedossa olevaan tartuntaketjuun. Toisen tartunnan osalta lähde on toistaiseksi epäselvä, mutta todennäköisesti se on sairaanhoitopiirin ulkopuolelta.

Etelä-Karjalassa varmistettuja koronatartuntoja on todettu yhteensä 51, joista 21.syyskuuta jälkeen on varmennettu 22 uutta tapausta.

THL:n koronasivujen mukaan Lappeenrannassa on nyt varmennettuja koronatapauksia 35, ja Imatralla 6 kappaletta. Etelä-Savossa Puumalassa tapauksia on 9. THL ilmoittaa vain paikkakunnat, joissa on yli 5 todennettua tartuntaa.

Suomessa on raportoitu 235 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viimeisen viikon aikana on raportoitu yhteensä 2 096 tartuntaa, mikä on 1 124 tartuntaa enemmän kuin edeltäneiden kahden viikon aikana. Silloin raportoitiin 972 uutta tartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Suomessa on nyt 36,7 tartuntatapausta 100 000:ta asukasta kohden. Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu 11 580.

Juttua täydennetty kello 12.15 THL:n tiedoilla.