Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannassa varmistui kaksi uutta koronatartuntaa, sairaalahoitoon tuotu 1–5 koronapotilasta

Toinen tartunta liittyy Venäjän-matkustamiseen. Sairaalahoidossa yksi koronapotilas.

Etelä-Karjalassa on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) sivujen mukaan varmistunut keskiviikkona kolme uutta koronavirustartuntaa.

Varmistettuja koronatartuntoja on todettu Etelä-Karjalassa nyt yhteensä 61. Niistä 32 tapausta on todettu 21.9. jälkeen.

Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka kertoo, että uusista tartunnoista on hänen tietämänsä mukaan kaksi Lappeenrannassa. Yhden tartunnan kodalla tiedot olivat vielä aamupäivällä puutteelliset.

Keskiviikkona Eksoten koronavirus lukuina -sivulle lisättiin uusi tieto, että Eksoten alueella olisi koronaviruspotilas tai potilaita sairaalahoidossa. Taulukon perusteella sairaalahoitoon on tuotu 1–5 henkilöä.

Yksi uusi tartunta ulkomailta

Keskiviikkona julkaistuista uusista tartunnoista toinen on saatu perhepiirissä ja henkilö on valmiiksi karanteenissa. Toinen tartunnoista on peräisin ulkomailta ja liittyy Venäjän-matkustamiseen. Hänen kohdallaan altistumisia on muutama lähinnä perhepiirissä.

– Molemmat potilaat ovat nuoria aikuisia, hyväkuntoisia ja kotihoidossa, Raasakka toteaa.

Suomessa on raportoitu 204 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Uusia tartuntoja on kuluneiden kahden viikon aikana raportoitu 2 711, mikä on 1 469 tartuntaa enemmän kuin edeltäneiden kahden viikon aikana.

Kaikkiaan tautitapauksia on tähän mennessä todettu 12 703.

Juttua täydennetty 14.10. kello 11.15 Raasakan lausunnolla.

Juttua täydennetty 14.10. kello 12.15 THL:n tiedoilla ja tiedolla Eksoten alueen sairaalahoitoon tuodusta henkilöstä tai henkiöistä.